gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Communicatie - Thailand

Telefoneren in Thailand

Bellen vanuit Thailand hoeft geen enkel probleem te zijn. Grotere plaatsen hebben speciale telecommunicatiekantoren waar je snel en makkelijk internationaal kunt bellen. Deze kantoren vind je meestal bij of in het postkantoor. Je kunt vanuit deze kantoren ook telegrammen en faxen versturen. Ook in kleinere plaatsen kun je steeds vaker een telecommunicatiekantoor vinden. Goedkoop telefoneren kun je ook met een telefoonkaart vanuit een telefooncel. Deze telefoonkaart kun je voor 100 Baht (€  2,5) in veel winkels en postkantoren kopen. Vanaf Thailand naar Nederland telefoneren kan in de meeste gevallen ook vanuit je hotel. Er worden dan wel extra kosten berekend, ook voor het gebruik van je scope-kaart.
Om vanuit Thailand naar Nederland te bellen, moet je eerst 001 31 draaien, gevolgd door het kerngetal zonder de 0 en het abonneenummer.

Je GSM gebruiken in Thailand
Afhankelijk van je abonnement werkt je GSM op de meeste plaatsen in Thailand. Het is vaak voordeliger om mobiel te bellen dan met een gewone telefoon. Informeer bij je provider of de SIM-kaart van je telefoon in Thailand ook werkt. Je GSM kiest in Thailand automatisch het netwerk met het sterkste signaal. Je bent echter niet verplicht te bellen met dit netwerk. Als je een andere, eventueel goedkopere, aanbieder wilt gebruiken, kun je handmatig een ander netwerk selecteren via de menufuncties op je GSM.

Postzaken in Thailand

Luchtpost naar Nederland of België doet er ongeveer een week over.

Openingstijden Postkantoren
Postkantoren zijn open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en de grotere ook op zaterdag van 09.00 - 12.00 uur. Hoofdpostkantoren sluiten iets later, maar reken hier niet al te veel op. Het hoofdpostkantoor in Bangkok is van maandag tot vrijdag open van 08.00 tot 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 08.00 tot 13.00 uur.

Internet & e-mail

Het is vanuit cybercafes in alle grotere plaatsen en toeristencentra zonder probleem mogelijk om te internetten en te e-mailen. Met je eigen apparaat met browser kun je tegenwoordig in bijna elk restaurant, café en hotel gratis het internet op.

Stel je eigen reis door Thailand samen met Travelmarker Reizen

Stel je eigen reis door Thailand samen met de bouwstenen en rondreizen van Travelmarker Reizen

 

.

Alles wat je wil weten over telefoneren, postzaken en internetten in het buitenland

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina om te zoeken naar telefoongidsen, gsm-tarieven in binnen- en buitenland, postdiensten, postcodes en posttarieven, voor tips over internet & e-mailen in het buitenland, adressen van cybercafés en nog veel meer.....

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl