gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand culinair

De hele dag door

vijzelDe Thaise keuken is wereldberoemd en een van de vele hoogtepunten van een reis in Thailand. De Thai houden vooral van allerlei kleine hapjes, het liefst de hele dag (en nacht) door.

foodmarket © Travelmarker ReizenVandaar de talrijke eetstalletjes op straat, waar je je 24 uur per dag tegoed kunt doen aan de meest uiteenlopende lekkernijen.
Rijst en noedels zijn de basis van elke maaltijd. Dit wordt aangevuld met varkensvlees, gevogelte, vis of schaaldieren en vele soorten groenten. Talloze kruiden en specerijen complementeren dit geheel. Vooral als je van pittig eten houdt zal de Thaise keuken een genot zijn. Als je het minder pittig wilt moet je vragen om 'mai phet'.

pindasaustom ka pasteDe typische snack uit het zuiden van Thailand is roti, een pannenkoek met gecondenseerde melk en suiker.
Eten in Thailand is beslist niet duur. Je kunt rustig gaan eten bij eetstalletjes waar de gerechten in een gloeiend hete wok klaargemaakt worden. Het is oppassen geblazen als het eten al te lang in de zon heeft gelegen.
Wanneer je dit allemaal niet aandurft, of geen liefhebber bent van de oosterse keuken, kun je terecht in de grote, luxe (en dus ook wat duurdere) toeristenrestaurants. In de grote steden en drukbezochte toeristencentra kun je meestal ook terecht bij fastfoodketens als MacDonalds en pizzatenten.
Door het grote aantal Chinezen in Thailand, zijn er ook veel chinese restaurants. Een prima alternatief als je geen liefhebber van heet eten bent, maar nu ook weer niet meteen aan de hamburger wil in Azië.

Drank

Kokosmelk © Travelmarker ReizenIn een tropisch land als Thailand zul je als liefhebber van fruitsapjes goed uit de voeten kunnen. Stalletjes waar vers geperst fruitsap wordt verkocht zie je overal op straat en op veel plekken kun je genieten van verse kokosmelk.
Liefhebbers van iets sterkers zullen zich waarschijnlijk kunnen vinden in de lokale whisky. De zoetig smakende Mekong- en Sangthip whisky zijn de populairdere Thaise whiskies. Een cocktail van Thaise Whisky en versgeperst vruchtensap gaat er goed -en verraderlijk makkelijk- in. Wijn en buitenlandse sterke dranken zijn net als in de rest van Azië naar verhouding wel prijzig. Water uit de kraan kun je beter niet drinken, koop daarvoor flessen mineraalwater en let erop dat de dop goed verzegeld is.

singha beerHet lokale bier heeft verschillende alcoholpercentages. Het meest gedronken Thaise bier is Singha Bier. Singhabier heeft maar liefst 9% alcohol, Singha Gold 4%. Verder zijn Chang en het lichtere Leo ook populaire merken. Daarnaast is in Thailand ook veel importbier verkrijgbaar. Voor de verstokte Heinekenfans is er goed nieuws, Freddy heeft ook hier een fabriek neergezet.

Thaise Wijnen

Tot voor kort wist bijna niemand dat er in Thailand een uitstekende wijn wordt geproduceerd van unieke Thaise druiven. Wijnen uit Thailand kunnen de concurrentie aan met andere wijnlanden.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl