gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De cultuur van Thailand

Religie

Het Boeddhisme

Thaise tempel © Travelmarker ReizenHet boeddhisme is in de derde eeuw voor Christus vanuit Sri Lanka naar Thailand gekomen. De levensleer neemt een belangrijke plaats in het leven van de Thai in, maar liefst 95 procent van de bevolking hangt de leer van de Lord Boeddha aan, een Indiase prins die in 563 voor Christus onder de naam Siddharta Gautama werd geboren. Het Thaise boeddhisme is vaak nog nauw verwoven met allerlei oude animistische rituelen.

Het land telt ruim 25.000 boeddhistische tempels. Vrijwel alle boeddhistische mannen verblijven minstens eenmaal tijdens hun leven een paar dagen of maanden als monnik in een ’Wat’ (klooster/tempel).
Boeddhistische tempels zijn dan ook gebouwen waar je tijdens een reis niet omheen kunt. Als je meer wilt weten over de gebruiken die je in acht moet nemen bij een bezoek aan een Thaise tempel, moet je naar gedragsadvies gaan.

Thaise muurschildering © Travelmarker ReizennixOok andere elementen van de Thaise cultuur, zoals beeldhouwkunst, bouwkunst en schilderkunst, zijn sterk beïnvloed door het boeddhisme. Verder zijn in de Thaise muziek, dansen en het theater veel geloofselementen verweven.

Het is niet alleen maar boeddhisme wat in Thailand de klok slaat. Heel af en toe kom je onderweg een kerk tegen, en bij de grens met Maleisië wonen veel moslims.

Thaise massage

Thaise massage heeft totaal niets te maken met wat daaronder vaak in Europa wordt begrepen. De massage is gebaseerd op eeuwenoude kennis en tradities. Een massage in een van de vele massagewinkels van het land is stukken beter en vaak goedkoper dan je te laten masseren op je hotelkamer. De masseurs en masseuses in dit soort gelegenheden zijn vaak jarenlang opgeleid door monniken. De prijzen beginnen bij 100 Baht (€  2,5). Je kunt kiezen uit een hand-, voet-, hoofd- en lichaamsmassage, variërend van een half tot twee uur.

 

.

Evenementen en feestdagen in Thailand

naar menu landeninfo landeninfo
Links naar sites over evenementen in Thailand

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl