gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Activiteiten in Turkije - Wandelen / Trektochten

reis terug  

Wandelen in het Taurusgebergte

De verschillende gebergtes in Turkije bieden de wandelaars een meer dan overvloedige keuze uit n - of meerdaagse trektochten door ongerepte natuur. Je kunt bijvoorbeeld door het schaars bezochte Taurusgebergte 'trekken'. De Taurus, het leien dak van Turkije, is een ongerept natuurgebied dat tot boven de boomgrens reikt. Het gesteente bestaat voornamelijk uit lei, dat met zijn bijzondere kleur fel contrasteert tegen het groen van de bomen en het blauw van de lucht en de talloze meren. Trekken door de Taurus is een welhaast mystieke ervaring. De steile rotswanden, die wel 3.000 meter hoog de lucht tergen, de lieflijke valleien en de wolken die soms de valleien in trekken, maken een trek hier tot een ontmoeting met de natuur.
En dan de mensen die je er tegenkomt, ook zij zijn een 'natuurvolk'. De Yrks zijn nomadenstammen die nog in de afgelegen gebieden van Turkije leven. Met hun kuddes en tenten trekken zij in de zomer terug in het hooggebergte en in de winters dalen zij af naar de valleien. Hun manier van leven levend, net zoals in het begin van de mensheid.
Vanuit Antalya kun je zelf een trektocht regelen door het Taurusgebergte. In het Noorden van Turkije wordt het een stuk lastiger om iets georganiseerds te vinden: het beste reis je gewoon af naar het gekozen gebied en praat daar ter plekke met hoteleigenaren.

Voettochten in andere gebergtes van Turkije

Niet alleen de Taurus is een pracht gebied om door in te wandelen, ook de valleien en bergen in Noord Turkije, de Kakar of de Pontische Alpen, lenen zich goed voor voettochten door de imposante, ongerepte natuur.

.

Alles wat je wil weten over voettochten

naar menu activiteiten activiteiten
Ga naar deze pagina voor tips en andere nuttige links over wandelen wereldwijd

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl