gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Activiteiten in Turkije - Zeilen & Zeilvakanties

reis terug  

Zeilen langs de westkust van Turkije

Voor een zeilvakantie in Turkije moet je naar de Turkse westkust gaan, naar de Egeļsche zee. Hier steekt in de loop van welhaast iedere ochtend de wind op. De wind heeft een constante richting: van west naar oost, van zee naar land. Om te zeilen langs de zuidkust zal meermaals op de motor gevaren moeten worden aangezien het langs deze kust zelden waait.

Een zeilvakantie langs de Turkse Westkust, de smeltkroes van oost en west, is een belevenis voor liefhebbers van oude culturen en ongerepte natuur.

zeilvakantie in Turkije © Flaka CruisingDirect aan de Turkse westkust zijn veel overblijfselen uit de oudheid te vinden. De grillige kust telt talloze groenbeboste baaien waar je met een zeilboot voor anker kunt gaan.De helderblauwe zee is aangenaam van temperatuur en nodigt uit om te zwemmen en te snorkelen. In taveernes of op terrasjes aan de boulevards proef je de gerechten van de Turkse keuken. Zeilend langs de Turkse kust word je met een beetje geluk vergezeld door spelende dolfijnen voor de boeg.

zeilen in Turkije © Flaka CruisingIn Nederland zijn er een aantal gerenommeerde aanbieders van zeilvakanties naar Turkije. Deze organisaties bieden zeer verzorgde zeilvakanties aan op zeilboten langs de Turkse kust, waarbij je mooie plaatsen aandoet die veelal moeilijk bereikbaar zijn vanaf het land. Deze zeilvakanties zijn zeer zeker de moeite waard.
De zeilboten die gebruikt worden, zijn de houten zeilschepen die nog altijd op traditionele wijze worden gebouwd. Je kunt meezeilen of de ervaren bemanning het werk laten doen. Als je geen zeilervaring hebt kan de schipper praktische zeilinstructies geven. Je wordt tijdens een dergelijke tocht volledige verzorgd: je kunt zwemmen, snorkelen en windsurfen in het kristalheldere water van de kleine baaien die je aandoet. Aan boord zijn vaak snorkels, visgerei, en windsurfuitrustingen. Je slaapt meestal in tweepersoons hutten, met ieder een eigen toilet.

Boek een zeilvakantie in Turkije

Singlereizen biedt zeilvakanties aan die specifiek voor singles en dus niet voor stellen bedoeld zijn. Je kunt voor de reis al contacten leggen met potentiële medereizigers en hun profielen bekijken en ze berichten sturen.

Boek een zeilvakantie langs de Zuid-West kust van Turkije op een zeiljacht van 13.50 meter lang met schipper die alle mooie baaitjes en goede restaurantjes kent! Je mag zelf ook zeilen.

Huur een zeiljacht in Turkije

Meezeilen in Turkije © Flaka CruisingFlottieljezeilen is een zeer populaire zeilvakantie in Turkije. Je huurt dan een zeilboot die samen met andere schepen een route aflegt. Iedere ochtend is er een uitgebreide briefing waarbij je op de hoogte gebracht wordt van het weerbericht, de stromingen, de bijzonderheden van de zeilroute en de bestemming.

Veel charterbedrijven van zeiljachten zijn in buitenlandse handen. Het belangrijkste bij het uitzoeken van een charterbedrijf is dan ook een Nederlands contact, ofwel een Nederlands kantoor, ofwel een Nederlandse contactpersoon. Check vantevoren wat de annuleringsvoorwaarden zijn, de schadevoorwaarden en wat gebeurd bij voortijdig afbreken van de reis? Charterbedrijven hanteren zeer verschillende regelingen, dus ga niet op blind vertrouwen met iemand in zee. Bespreek alles en vergeet het niet op papier vastgelegd te krijgen!

turkoize kust © Travelmarker Reizen

.

Alles wat je wil weten over zeilen

naar menu activiteiten activiteiten
Ga naar deze pagina voor tips, zeilinstructie en andere nuttige links over zeilvakanties wereldwijd

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl