gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage
{titel}
reis terug  

Antalya

De proviciehoofdstad Antalya is de grootste stad van Turkije's `Turkoize Kust' en is zeker een bezoek waard wanneer je langs de zuidkust reist. Dankzij haar fraaie uiterlijk trekt de stad ieder jaar vele toeristen aan. Ondanks haar grootte heeft Antalya haar typisch Turkse karakter weten te behouden, in tegenstelling tot uitgesproken toeristenplaatsjes als Kusadasi, Marmaris, Bodrum en Side.
De flora in en rond Antalya is schitterend. Langs brede boulevards staan gigantische palmen. De cypres die je overal in de omgeving van Antalya aantreft maakt deel uit van de oorspronkelijke flora in dit gebied. Overal elders in Turkije, in tuinen en op kerkhoven, is ze door mensen geplant. Als je het drukke stadsleven tijdelijk wil ontvluchten loont een bezoek aan een van de zeer fraaie parken die de stad rijk is.

de Hadrianuspoort © Travelmarker ReizenGeschiedenis van Antalya

Antalya is in 150 v. Chr. gesticht door koning Attalos II van Pergamum. Het Pergameense rijk werd later bij het Romeinse Rijk getrokken. In de 13de eeuw veroverden de Seltsjoeken de stad, en later de Osmanen.

Te zien in Antalya

Antalya was vroeger een stad waar veel Grieken en ArmeniŽrs woonden, en heeft nog altijd een aantal kerken en kloosters. Meerdere hiervan worden tegenwoordig gebruikt door de overheid. Je kunt verder uren ronddolen in de nauwe steegjes van het oude havengebied. De fraaie oude Osmaanse huizen moeten de laatste jaren helaas meer en meer plaats maken voor moderne gebouwen.

Yivili Minare
De Yivili Minare maakte deel uit van een moskee die de Sultan Keykobat in de dertiende eeuw liet bouwen. De minaret is met zijn kalkstenen opbouw het symbool van Antalya. Het plein naast de Yivli Minare is het centrum van de stad. Rond de Minare liggen een aantal gebouwen die onderdeel uitmaken van het Ethnografisch museum van de stad.

Archeologisch museum
Liefhebbers van oudheden mogen het Archeologisch museum niet missen. Dit is een van de indrukwekkendste musea van het land. Daarnaast kun je je als archeoloog in spé in de omgeving van Antalya verlekkeren aan antieke steden als Perge, Aspendos en Termessos.

De poort van Hadrian
Deze poort maakt samen met de toren van Hidirlik deel uit van de Romeinse verdedigingswerken van Antalya.

Moskeëen
De twee belangrijkste Osmaanse moskeeŽn van Antalya zijn de 16de eeuwse Murat Pasja moskee en de 19de eeuwse Tekeli Mehmet Pasja moskee.

Stranden bij Antalya

Ten oosten van de stad ligt Lara Plaji, een lang zandstrand. Samen met collega's houden Turkse werknemers hier vakantie in door hun bedrijf gehuurde bungalows. Sommige delen van het strand zijn dan ook privť, andere voor het publiek toegankelijk. Aan de andere kant van Antalya ligt het Konyalti Plaji, een 3 km lang kiezelstrand. Om er te komen moet je vanaf de Yivli Minare een bus met het opschrift `KulŁp Konyalti' nemen.

Reisarrangementen & lastminutes naar Antalya

Goedkope reisarrangementen (vlucht & hotel) en lastminutes naar Antalya.

Turkije.nl biedt scherpgeprijsde hotelvliegreizen, all-inclusive reizen en lastminutes naar Antalya.

Hotels in Antalya

Via trivago kun je de hotelprijzen van meer dan 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten in Antalya !

Restaurants, terrasjes en discotheken in Antalya

Goede en goedkope restaurants zijn vooral in en rond de bazaar van Antalya te vinden. Discogangers zijn welkom in een van de discotheken langs het Konyalti strand. Deze hebben wel onregelmatige openingstijden. Voor de rest kun je de avonden doorbrengen op een van de vele terrasjes van Antalya.

 

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl