gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Turkije - De Ararat

reis terug  
de Ararat © Travelmarker Reizen

De Ararat

De eeuwig besneeuwde Büyük Ararat Dagi (de Grote Ararat) is met zijn 5165 meter hoogte de hoogste berg van Turkije. De berg, een uitgedoofde vulkaan, is opgebouwd uit lagen lava en tufsteen. 3500 meter boven het Anatolische hoogland uitrijzend domineert de Ararat het omliggende gebied. De berg ligt op een kruispunt van breuklijnen in de aardkorst die in het heden en verleden voor allesvernietigende aardbevingen hebben gezorgd. De vulkaan zelf was in 1840 voor het laatst actief.
Naast de Büyük Ararat ligt de Küyük Ararat Dagi, de kleine Ararat, met zijn 3925 meter toch nog de tweede berg van het land. Beide vulkanen worden geflankeerd door meerdere kleinere vulkanen.
Een kleine veertig kilometer ten oosten van de berg ligt het drielandenpunt van Turkije, Rusland en Iran. Van 1828 tot 1920 liep de grens tussen Rusland en het Osmaanse rijk echter dwars over de Ararat. Het drielandenpunt lag toen bij de kleine Ararat. Bij de vrede van Gümrü van 1920 werd bepaald dat de grens voortaan de verder oostelijk gelegen Aras rivier zou zijn, waardoor de Ararat geheel Turks werd.
Bekend is de berg vooral uit het Oudtestamentische verhaal van de Ark van Noach. Velen menen dat de Ark bij deze berg gestrand is. Toch valt dit te betwijfelen, daar met de naam Ararat zoals die in de bijbel genoemd wordt het vorstendom Urartu wordt bedoeld. In de naam van de berg leeft de naam Urartu slechts voort. Bovendien heeft nauwkeurige bestudering van de bijbel uitgewezen dat de Ark, zou zij hebben bestaan, veel zuidelijker is gestrand.
Net als de moderne toerist was ook Marco Polo onder de indruk van de Ararat. Hij schreef hierover in zijn verslag over de reis die hij in 1271 met zijn vader en oom van Trabzon naar Karakorum, de hoofdstad van de Mongoolse Kahn, maakte.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl