gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Turkije - Mardin

reis terug  

Mardin

Bezienswaardigheden

De Deliller karavansaray, een uit de 16de eeuw daterende stadsherberg, is zeker de moeite van een bezoek waard. Tegenwoordig heeft de door twee halfronde torens geflankeerde Harputpoort, genoemd naar de bij Elāzig gelegen oude stad Harput, zijn functie verloren. Het verkeer in deze drukste hoek van de stad wordt en niet meer doorheen geleid. Verschillende volkeren hebben hun stempel op deze noordpoort van de stad achtergelaten; door elkaar heen kun je Romeinse, Arabische en Byzantijnse bouwdelen in de poort herkennen. Achter de Harputpoort ligt een plein met een paar aardige restaurantjes en theehuizen. De Nebi of Peygamber Camii, de Profetenmoskee, is een fraai voorbeeld van Turkse bouwkunst.

Binnentuin van het Deyrul Zafaranklooster © Travelmarker ReizenHet Deyrul Zafaran klooster
In de heuvels, 6 kilometer ten oosten van de stad, ligt het serene Deyrul Zafaran klooster. Het klooster was ooit de residentie van de Syrisch-Orthodoxe patriarch. Hoewel de patriarch tegenwoordig in Damascus zetelt, is het klooster nog steeds in functie. Tegenwoordig worden er weeskinderen opgevangen.
Het eerste klooster op deze plek dateert uit het jaar 495, maar dit bouwwerk werd in 607 door de Perzen verwoest. Een nieuw klooster verrees in 792, om 6 eeuwen later het lot van zijn voorganger te ondergaan, ditmaal door brandschattende troepen van Timoer Lenk.

Te zien in het klooster is het oudste heiligdom -een mysterieuze ruimte waar naar men zegt oorspronkelijk zonneaanbidders hun eredienst hielden-, en de tombes van de patriarchen die hier zetelden. In de kapel staat de troon van de patriarch nog altijd naast het altaar. Te lezen zijn de namen van de patriarchen die er sinds 792 op gezeten hebben. De diensten die in de kapel gehouden worden vinden plaats in het Aramees, de oude taal van Jezus Christus. Neem verder een kijkje in de slaapkamer van de patriarch, waar je afbeeldingen kunt zien van de huidige patriarch en een aantal van zijn voorgangers. Andere ruimtes in het klooster hebben mozaïekvloeren van maar liefst 1500 jaar oud. Ook vanwege het fraaie uitzicht over het omringende heuvelland zal een bezoek aan dit klooster je zeker niet teleurstellen.

Hotels

Bij trivago kun je de hotelprijzen van honderden boekingssites meteen vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl