gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Turkije - Marmaris

reis terug  

Marmaris

De populaire vakantiebestemming Marmaris ligt aan een grote, kristalheldere baai, omgeven door steile heuvels en omringd door dennenwouden. De zeer levendige badplaats heeft in feite twee centra. Naast het oude centrum met de bazaar is er ook nog het toeristische centrum met een brede promenade met palmbomen en vele uitgaansmogelijkheden. Naast een groot aantal kroegen telt dit deel van Marmaris diverse discotheken . Vlakbij het toeristische centrum ligt de grote bazaar in het oude centrum, waar het uitstekend winkelen is. De stranden rond Marmaris lopen langzaam in zee af, waardoor ze uiterst geschikt zijn voor kleine kinderen. In de oudheid heette Marmaris Phykos, en was het een belangrijke handelsstad op de route van AnatoliŽ via Rhodos naar Egypte. Marmaris ligt overigens op slechts 20 zeemijl ten noordoosten van het Griekse eiland Rhodos. De transfertijd tussen het vliegveld van Dalaman en Marmaris is een kleine twee uur.

De badplaats Marmaris heeft een van de grootste jachthavens van het Egeïsche kustgebied. Hier liggen vele luxe schepen en plezierjachten aangemeerd. De boulevard loopt vanaf de jachthaven helemaal door tot het 9 kilometer verderop gelegen Içmeler, het rustigere zusje van Marmaris.

Te zien in Marmaris

Hoewel de plaats bovenop het antieke Phykos ligt, is er niets meer te vinden aan klassieke bezienswaardigheden. Marmaris heeft nog wel enkele bezienswaardigheden uit de Osmaanse periode, zoals de oude karavanserail en de ruïnes van het 16de eeuwse kasteel van SŁleyman I.

Langs de dijk tussen het vaste land van Marmaris en Paradise Island ligt de Yalanci Bogas, een scheepswerf waar prachtige Turkse gülets gebouwd worden. Het is zeker de moeite waard om een te gaan kijken hoe men aan deze klassieke houten schepen werkt. Je kunt in ongeveer twee uur van het centrum naar de werf lopen. Per dolmus (minibusje) doe je 20 minuten over de afstand.
Vanaf Marmaris kun je een aantal interessante excursies maken naar bijvoorbeeld antieke plaatsen als Kaunos, Knidos, Pamukkale en Afrodisias.

Boek een vakantie of lastminute naar Marmaris

Goedkope reisarrangementen (vlucht & hotel) en lastminutes naar Marmaris.

Bij trivago kun je de hotelprijzen in Marmaris van honderden boekingssites meteen vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !

Activiteiten in en rond Marmaris

Vooral watersportliefhebbers zullen in Marmaris aan hun trekken komen. De plaats is een ideale uitvalsbasis voor de 'Blue Voyage' langs de EgeÔsche kust.

De Marmaris-race
Marmaris is het beginpunt van de Marmaris International Race Week Series, een door de Turkse Marmaris International Yachting Club georganiseerde zeilweek die elk jaar rond oktober/november gehouden wordt. Gemiddeld doen zoín 100 schepen mee aan de race die onderverdeeld in drie categoriŽn: de gesponsorde wedstrijdjachten (Race-Cruisers), de charter klasse (Cruisers) en de traditionele zeilschepen (Classic Yachts).

Duiken rond Marmaris
Hoewel de Middellandse Zee geen Rode Zee is, kun je als je niet teveel eisen stelt toch redelijk duiken rond Marmaris. Veel vissen zul je hier echter niet zien. Bij 'Aquarium Bay' zijn fraai begroeide wanden en mooie grotten te zien. Bijzonder is de 'schoorsteen grot'. Via smalle doorgangen duik je naar de onderste 'kamer' die op ongeveer 18 meter diepte ligt. Via een smalle schoorsteen kom je op ongeveer 5 meter diepte weer naar buiten. Bij de Octopus Bay maak je kans kleine murenen en -de naam zegt het al- octopussen te zien. Hou er rekening mee dat je in het hoogseizoen met idioot grote aantallen duikers in het water ligt. Het bemachtigen van goede apparatuur kan dan een onmogelijke opgave zijn.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl