gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Turkije - Side

reis terug  

Side

Geschiedenis van Side

Het van oorsprong vissersplaatsje Side ligt op een schiereiland tussen sinaasappelboomgaarden en katoenvelden, 80 kilometer ten oosten van Antalya. Het dorp is gebouwd naast de historische resten van het in de 7e eeuw v. Chr. gestichtte oude Side. In de oudheid was Side vooral bekend als piratennest en had het een grote internationaal bekende slavenmarkt. Na de arabische inval verhuisden de inwoners van Side naar Antalya. Pas aan het begin van de 19de eeuw gingen weer mensen in Side wonen, waarna het lange tijd een idyllisch ingedommeld vissersdorp bleef.

De nieuwe badplaats Side

Het nieuwe Side heeft leuke winkelstraten met gezellige bars en restaurants. Helaas krijg je door de vele opschriften in het Duits soms de indruk dat je hier aan een van de costas zit. Ook de prijzen liggen in Side aanzienlijk hoger dan in andereTurkse badplaatsen. Door het grote aantal discotheken is Side niet bepaald een badplaats waar je voor je rust komt. Iets buiten het centrum liggen kilometers lange, brede en vlakke zandstranden. Doordat het strand langzaam afloopt in zee zijn de stranden bij Side zeer kindvriendelijk.

Bezienswaardigheden van Side

Oud-Side
De oude stad is een groot openluchtmuseum. Te zien zijn o.a. de antieke ruïnes van de Angora, het goedbewaarde Romeinse theater, de mooie Apollotempel, de stadspoort en de stadsmuren. Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan het fraaie museum van Side.

De omgeving van Side
In de omgeving verdienen de archeologische sites van Perge, Selge, Sillyon en Aspendos beslist een bezoek.

Boek een vakantie of lastminute naar Side

Turkije.nl biedt scherpgeprijsde hotelvliegreizen, all-inclusive reizen en lastminutes naar Side.

Goedkope reisarrangementen (vlucht & hotel) en lastminutes naar Side.

Hotels

Bij trivago kun je de hotelprijzen van honderden boekingssites meteen vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl