gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Turkije - Troje

reis terug  

Troje

replica van het Paard van Troje © Travelmarker ReizenDe geschiedenis van Troje

Heinrich Schliemann
In de negentiende eeuw was de ligging van de stad al sinds eeuwen onbekend. Men verwees men de Ilias en de Odyssee als dichtwerken zonder historische kern. Heinrich Schliemann, een duitse amateur archeoloog, was ervan overtuigd dat de Illias en Odyssee werkelijk gebeurd waren en hij twijfelde dan ook niet over de vraag of Troje echt bestaan had. In 1868 bezocht hij Griekenland voor de eerste keer. De vondsten die hij er deed overtuigden hem ervan dat ook Troje terug te vinden moest zijn. Bij zijn speurtocht naar de stad had hij weinig duidelijke gegevens om op af te gaan. Wel zeker wist hij dat de heuvel die volgens velen de resten van Troje moest bevatten niet in aanmerking kwam daar deze niet beantwoordde aan de beschrijving van de wedloop die Hektor en Achilles om de stad hadden gehouden.

Het Paard van Troje
Een vrij recente theorie verbind de list met het paard van Troje, dat tot de val van de stad leidde, met de aardbeving die er rond 1260 plaatsvond. Het verband is even simpel als ingenieus; het is de toorn van Poseidon, de meester der paarden en de god van de aardbevingen geweest die tot de ondergang van de stad geleid heeft. De nieuwe hypothese is dan ook dat de aardbeving de muren afbrak waarna het voor de Grieken een koud kunstje was de stad in te nemen. Dit werd als een geschenk van Poseidon gezien hetgeen zich na vele eeuwen heeft vertaald in het verhaal van de list met het paard, het symbool van Poseidon.

Hotels

Bij trivago kun je de hotelprijzen van honderden boekingssites meteen vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl