gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Turkije - De Zwarte Zee

reis terug  
het noordoosten van Turkije © Travelmarker Reizen

Onontdekt Turkije

De noord-oostkust van Turkije is in alle opzichten onvergelijkbaar met de bekende kustlijn van Westelijk en Zuid-turkije. Grote gedeelten van het land achter de kust zijn weldadig groen: één groots en ongerept natuurgebied. Van de Bulgaarse tot de Georgische grens bedekken naald- en loofwouden de bergen. Het klimaat is vochtig en ook 's zomers regent het hier geregeld kort en hevig.

Huis in de buurt van Yusufeli © Travelmarker ReizenHet lijkt wel of de grote gebeurtenissen uit de geschiedenis aan dit deel van de wereld voorbij zijn gegaan. Noord-turkije leeft gemoedelijk voort zoals het altijd heeft geleefd. Hoewel het gebied in toenemende mate bezocht wordt door Russen en Georgiërs is het een kalm stukje authentiek Turkije met een bijzondere natuur en enkele bijzondere historische monumenten. Je kunt hier mooie wandelingen maken in de natuur, waar lieflijke dalen en heuvels ineens plaats maken voor onwaarschijnlijk steile afgronden, en waar huizen en kloosters onbereikbaar lijken. De kust en het achterland van de zwarte zee blijven fascineren. Een van de belangrijkste toeristische attracties in het gebied is het Sumelaklooster in de buurt van de stad Trabzon.

Hoe de Zwarte Zee aan haar naam komt, blijft een raadsel. De zee is niet zwart en de kustlijn is bijzonder groen. Misschien komt het door het zwarte zand van sommige stranden? Of komt het doordat de Turken, en ook de Arabieren, de Middellandse zee 'de witte zee' noemen? En dus is de zee aan de andere kant zwart?

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl