gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tips voor een reis door Turkije - Gezondheid

reis terug  

Hoe blijf je gezond in Turkije ?

welke dokter moet ik hebben ? © Travelmarker ReizenTurkije is een land waar je het vooral in het begin wat rustig aan moet doen. Vooral in het hoogseizoen kan het bijzonder warm worden. Geef je lichaam rustig de kans om te acclimatiseren. Laat extreme lichamelijke inspanning zeker in de eerste dagen achterwege.
Veel drinken is in Turkije erg belangrijk. Donkere urine is een indicatie voor een slechte nierfunctie vanwege een tekort aan vocht.
Vermijd rauw of niet goed doorbakken vlees en rauwe groenten. Wees voorzichtig met fruit dat ongeschild gegeten moet worden. Veel Turken in een restaurant is een graadmeter voor kwaliteit. Was vooral je handen voordat je gaat eten.

Let op ! Indien je met serieuze problemen in een Turks ziekenhuis beland dien je altijd contact op te nemen met de alarmcentrale van jouw verzekeringsmaatschappij. Volgens een aantal alarmcentrales in Nederland lopen toeristen die in een Turks ziekenhuis belanden, grote kans onnodig te worden geopereerd. Opmerkelijk is dat er bijzonder veel blindedarmoperaties worden uitgevoerd. Daarnaast worden zieke toeristen geconfronteerd met intimidatiepraktijken door Turkse ziekenhuizen. Ondanks garantieverklaringen van Nederlandse alarmcentrale wordt cashbetaling van patiënten geëist of moeten ze onder bedreiging een verklaring tekenen voor betaling achteraf met een rente van 7 procent.
Om de fraude tegen te gaan is bij de alarmcentrale een zwarte lijst aangelegd van medici waaraan geen kosten meer worden vergoed. Met een ziekenhuis in Bodrum doen veel alarmcentrales bijvoorbeeld wegens wanpraktijken en valse declaraties geen zaken meer.

Zorg voor de juiste vaccinaties

Zorg voor een goede reisverzekering.

Gezondheid op reis

naar menu tips tips
Alles over reizen en gezondheid

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl