gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tips voor een reis door Turkije - Vrouwen alleen

reis terug  

Als vrouw op reis in Turkije

Zonsondergang in Urfa (Oost-turkije) © Travelmarker ReizenHoewel het als vrouw alleen geen probleem is om door Turkije te reizen kunnen sommige voor ons heel gewone zaken je toch in de problemen brengen. Sommige Turkse mannen hebben deels door de pornoindustrie en deels door uitspattingen van jouw voorgangsters een behoorlijk verknipt beeld van Westerse vrouwen.
Kijk een man niet recht in zijn ogen, dit kan hem de indruk geven dat je interesse in hem hebt. Vermijd 's nachts stille donkere plaatsen en het openbaar vervoer (maar dat geldt eigenlijk overal ter wereld). Je zult regelmatig worden aangesproken en hulp aangeboden krijgen. Laat wanneer je hier niet van gediend bent dit vriendelijk maar duidelijk weten. Laat in gesprekken met vreemden niet overduidelijk merken dat je alleen reist. Een (nep)trouwring en de mededeling dat je man ergens op je wacht doen ook wonderen tegen opdringerige types. Overigens kun je als je met je man reist ook verkeerde signalen afgeven. Hoewel de westerse man het over het algemeen normaal vind als een vreemde man zich -onschuldig weliswaar- tot zijn vrouw richt, is dit in traditioneel Turkije uit den boze.
Turkije is geen Spanje. Ga niet vreselijk uitdagend en sexy gekleed. Ga dan bij het hotel liggen als je gaat zonnen, alleen op het strand heb je geen moment rust. Houd het bovenstukje aan! Ga in dansgelegenheden ook zuinig om met wulpse lichaamsbewegingen, sommige Turkse mannen vatten dit op als signaal dat je erg geneigd bent dit ook in horizontale positie met ze te doen.

Bereid je tenslotte thuis goed voor op de reis. Als je bovenstaande in acht neemt zul je ook in je uppie een geweldige vakantie hebben, en waarschijnlijk met een adresboekje vol nieuwe vrienden naar huis gaan.

 

.

Algemene tips voor alleenreizende vrouwen

naar menu tips tips
Alles waar je rekening mee moet houden als je als vrouw(en) alleen reist

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl