gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tips voor een reis door Turkije - Winkelen

reis terug  

Een ruime keuze

De bekende souvenirs die je in Turkije kunt kopen zijn tapijten en ledermode. Vergelijk goed en vergeet niet te onderhandelen. Daarnaast is Turkije ook het land waar je bij de marktkoopman kleding van bekende merken als Gucci, Armani, Diesel of DKNY koopt. Je kunt de merklabels ook gewoon bij de kleermaker kopen en ze er thuis op naaien...... Leuke geschenken voor thuis zijn Turkse kruiden, appelthee en voor de zoetekauwen bijvoorbeeld turks fruit.

Openingstijden

Winkels zijn geopend van 9.00 - 13.00 uur en van 14.00 - 19.00 uur van maandag tot en met zaterdag. Sommige winkels kennen geen pauze of zijn langer open. Musea zijn alle dagen van 9.30 -16.30 geopend, behalve op maandag. Uitzondering hierop is het Topkapipaleis in Istanbul dat op dinsdag gesloten is

Tapijten

tapijten © Travelmarker ReizenTurkse tapijten zijn een begrip in de wereld. Het weven van tapijten dateert uit de tijd dat Turkse stammen nog als nomaden rondtrokken en ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een ware volkskunst. De wereldberoemde kilims of kelims van Turkije vertellen dan ook het verhaal van een volk dat met dieren en huizen rondtrok. Zijn in de alleroudste exemplaren nog duidelijk dieren te herkennen, met de bekering tot de islam werden deze dierlijke figuren steeds abstracter.
Bij de aanschaf van een tapijt komt heel wat kijken. Het kopen van een bijzonder tapijt kan gerust een halve dag in beslag nemen. Als je geen verstand van tapijten hebt en er toch een wilt aanschaffen, is het zaak dat je voordat je een tapijthandel binnen stapt aan de zelfstudie gaat. Anders is de kans niet gering dat je een kat in de zak koopt. Met andere woorden, een machinaal vervaardigd tapijt voor de prijs van een handgewoven. Oriënteer je dus goed en koop niet bij de eerste de beste. Vooral bij de koop van een tapijt is het zaak dat je goed kunt onderhandelen over de prijs.

.

Wereldwijde winkeltips

naar menu tips tips
Tips en informatie over winkelen in het buitenland, waar je op moet letten bij het kopen van souvenirs, wanneer en hoe je moet afdingen en nog veel meer...

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 groepsreizen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl