gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Frankrijk - de Auvergne

reis terug  

de Auvergne

Auvergne © Travelmarker ReizenDe Auvergne is het oeroude hart van Frankrijk. In een ver verleden spuwden vulkanen hun lava over dit deel van het Massif Central. De regio telt meer dan 500 Romaanse kerken, 10 kuuroorden met de charme van de 'Belle Epoque' en ruim 50 voor het publiek opengestelde kastelen langs de 'kastelenroute'.

De hele regio staat bekend om de aparte gebouwen van zwart basalt. Overal vindt men middeleeuwse ruïnes en kasteeltjes. Sommige bouwwerken in de Auvergne behoren tot de hoogtepunten uit de romaanse kunst , zoals de beroemde kathedraal van Clermont-Ferrand,            

Auvergne Bestuurlijk

De Auvergne is opgedeeld in drie departementen: Allier, Puy-de-Dome, Cantal en Haute-Loire. De hoofdstad van de regio is Clermont-Ferrand.

Geografie van de Auvergne

Tegenwoordig is de Auvergne een uitgestrekt groen gebied met bossen en meren. Het heuvelrijk landschap is bezaaid met enorme kraters, gapende wonden die herinneren aan een explosief verleden.

Klimaat van de Auvergne

De Auvergne heeft een landklimaat, de winters kunnen streng zijn, de zomers warm, vooral in de lager gelegen gebieden. De temperatuur in de zomer is aangenaam en schommelt rond de 24 graden. 's Nachts koelt het in de hoger gelegen gebieden flink af. In de herfst daalt de temperatuur een graad of 5, en rond januari ligt de temperatuur rond een graad of 7.

Natuurgebieden in de Auvergne

Een groot deel van de Auvergne is beschermd gebied. De natuur in Auvergne is er dan ook indrukwekkend: hoge bergen, diepe dalen, watervallen, kronkelende rivieren, kratermeren, thermale bronnen en afwisselende flora . Er kan volop gekayaked , gewandeld en gefietst worden. De twee grote nationale parken zijn het Parc des Volcans d'Auvergne en het Parc du Livradois-Forez..

Prima toeristische info, foto's en plattegronden van de Auvergne

Zoek een vakantiehuisje in de Auvergne

Ga op zoek en reserveer een bungalow, chalet, watermolen, villa, kasteel of boerderijtje of sfeervol vakantiehuis in de Auvergne. Zeer duidelijke navigatie.

Ga op zoek naar een boerderijtje, een chalet, een gîte, een bungalow, een appartement, een luxe villa met privé-zwembad of vakantiehuisje in de Auvergne.

villaxl biedt vakantiewoningen en bungalowsin de Auvergne. Ruime en actuele keuze !

Ruim aanbod van vakantiehuizen in verschillende grootte en kwaliteiten in de Auvergne.

Zoek een hotel in de Auvergne

Bij trivago kun je de hotelprijzen in de Auvergne van honderden boekingssites meteen vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !

Ga op zoek naar voordelige hotelkamers in de Auvergne.

Zoek een camping in de Auvergne

Easycamp biedt stacaravans aan op 3 of 4 sterren campings in de Auvergne. De stacaravans zijn ruim opgezet, hebben 2 of 3 slaapkamers en zijn meestal geschikt voor 4 tot 6 personen. Alle stacaravans zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet.

Reserveer een volledig ingerichte bungalowtent of stacaravan in de Auvergne.

Zeer gebruiksvriendelijke campingsite. Je krijgt bijzonder gedetailleerde info plus een aantal foto's over de campings in de Auvergne.
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl