gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Frankrijk - Bretagne

reis terug  

Bretagne

Het schiereiland Bretagne ligt letterlijk in een uithoek en is hierdoor misschien wel het meest mysterieuze deel van frankrijk. Bretagne heeft onder Keltische invloeden een heel eigen cultuur ontwikkeld en is beroemd om haar legendes. De regio kent vele legendes waarin elfen en dwergen een hoofdrol vervullen, en is bezaaid met menhirs uit een grijs verleden. Bretagne verschilt qua cultuur sterk van de rest van het land, en er wordt door klein deel van de bevolking zelfs een aparte taal gesproken, het Bretons, een taal die stamt van de Britse eilanden. Het kustgebied wordt ook wel eens Armor (land van de zee) genoemd, het binnenland Argoat (het bosland).

De grote universiteitsstad Rennes is de hoofstad , ook bekend is de middeleeuwse hoofdstad Dinant., met de beroemde citadel .

Bretagne Bestuurlijk

Bretagne telt vier departementen: Côtes d'Armor, Finistère, Ile-et-Vilaine en Morbihan

Klimaat van Bretagne

Omsloten door de zee kent Bretagne een gematigd klimaat. In de zomer wordt het hier niet al te warm, zo'n 22 graden, en in de winter daalt het kwik niet verder dan een graad of 10. Het zeeklimaat van Bretagne is wel veranderlijk. Zon en regen wisselen elkaar af. Maar het licht en de luchten zijn er vaak spectaculair.

Landschap van Bretagne

De kustlijn is een aaneenschakeling van rotspartijen en zanderige baaien. Vooral in het noorden is de kustlijn bijzonder grillig. De stranden zijn hier klein. Grote stranden liggen langs de zuidkust van Bretagne. Voor de gehele kust liggen kleine eilanden. Het binnenland van Bretagne wordt gekenmerkt door beboste heuvels en weilanden. In Bretagne staan wel 3000 geheimzinnige rechtopstaande stenen, de zogeheten menhirs. Verder vindt men er langs de kust veel vuurtorens, sommigen ver in het water.

Uitstekende portal voor Bretagne

Algemene en toeristische info en veel verwijzingen naar andere Bretonse webstekken, plus een discussieforum.

Zoek een vakantiehuisje in Bretagne

Ga op zoek naar een boerderijtje, een chalet, een gîte, een bungalow, een appartement, een luxe villa met privé-zwembad of vakantiehuisje in Bretagne.

Ga op zoek en reserveer een bungalow, chalet, watermolen, villa, kasteel of boerderijtje of sfeervol vakantiehuis in Bretagne. Zeer duidelijke navigatie.

villaxl biedt vakantiewoningen en bungalowsin Bretagne. Ruime en actuele keuze !

Ruime keus aan vakantiewoningen in Frankrijk. Van villa’s tot boerderijen en van appartementen in de stad tot bungalows en huizen aan het strand. Naast unieke vakantiewoningen is er bovendien nog een ruime keuze aan vakantieparken in binnen- en buitenland.

Aanbod van vakantiehuizen in verschillende grootte en kwaliteiten in Bretagne.

Zoek een hotel in Bretagne

Bij trivago kun je de hotelprijzen in de Bretagne van honderden boekingssites meteen vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !

Ga op zoek naar voordelige hotelkamers in Bretagne.

Zoek een camping in Bretagne

Easycamp biedt stacaravans aan op 3 of 4 sterren campings in Bretagne. De stacaravans zijn ruim opgezet, hebben 2 of 3 slaapkamers en zijn meestal geschikt voor 4 tot 6 personen. Alle stacaravans zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet.

Reserveer een volledig ingerichte bungalowtent of stacaravan in Bretagne.

Zeer gebruiksvriendelijke campingsite. Je krijgt bijzonder gedetailleerde info plus een aantal foto's over de campings in Bretagne.
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl