gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Frankrijk - Corsica

reis terug  

Eiland van de schoonheid

Corsica wordt ook wel 'Ile de Beauté' genoemd, wat 'eiland van de schoonheid' betekent. Het ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië in de Middellandse Zee gelegen eiland heeft een extreem bergachtig landschap afgewisseld met diepe valleien. Corsica is dan ook het eiland bij uitstek voor de fervente wandelaar. De gemiddelde hoogte is 568 meter, en de Monte Cinto is met 2706 meter de hoogste berg van het eiland. Ook de liefhebber van een zon, zee en strandvakantie zal langs de vele kilometers strand en de schitterende baaien volop aan zijn of haar trekken komen.

In vroeger tijden werd Corsica afwisselend bezet door Frankrijk en door Genua en was een toevluchtsoord voor piraten. De echte Corsicanen spreken een soort Toscaans/ Frans dialect ( u Corsu) en voelen zich eigenlijk geen Fransen. Aan de kust vindt men levendige havenplaatsen, in het binnenland slaperige dorpjes. De hoofdplaats Ajaccio is de geboorteplaats van Napoleon.

Corsica Bestuurlijk

Corsica is in de departementen Corse-du-Sud en Haute-Corse opgedeeld. De hoofdstad van het eiland is Ajaccio.

Klimaat van Corsica

In Corsica lijkt geen einde te komen aan de zomer. In de winter daalt het kwik niet verder dan een graad of 14, in de zomer kan hier hier maar liefst 35 graden worden. In de bergen is het vanzelfsprekend een stuk koeler, en in de winter kan daar zelfs sneeuw vallen. Het oosten van het eiland is natter dan het westen. De natste maanden zijn oktober, november en december. In onze zomer valt er bijna nergens regen.

Landschap Corsica

De natuurlijke schoonheid van Corsica is overweldigend: ruige bergen, hier en daar bedekt met naald – en loofwouden, bruisende riviertjes, grillige rotskusten. De zee is er vaak immens blauw. De oostkust is veel vlakker dan de woeste westkust. De westkust van Corsica is bijzonder rotsachtig, met hier en daar een baai. De oostkust daarentegen bestaat uit een duizend kilometer lang zandstrand. De binnenlanden van Corsica bestaat uit een grillig en dunbevolkt berglandschap.

Site van het Corsicaans verkeersbureau. Fraaie kaartjes.

Zoek een hotel op Corsica

Ga op zoek naar voordelige hotelkamers op Corsica.

Bij trivago kun je de prijzen van hotels op Corsica van honderden boekingssites meteen vergelijken en zo behoorlijk besparen op je verblijfskosten !

Zoek een camping op Corsica

Reserveer een volledig ingerichte bungalowtent of stacaravan op Corsica.
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl