gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Frankrijk - de Dordogne

reis terug  

de Dordogne

Bezienswaardigheden en plaatsen

les Eyzies © Travelmarker ReizenLes Eyzies

Les Eyzies staat ook bekend als la Capitale de la Préhistoire. De plaats ligt in de vallei van de Vézère en moet in de prehistorie een druk bewoond gebied zijn geweest. Aan beide zijden van de rivier is het een aanschakeling van beschermde abris (grotten). Hier is voor het eerst in de geschiedenis een Cro Magnon-mens gevonden. De eerste 'wetende' mens, een belangrijke schakel in de evolutie-theorie. Sindsdien wordt Les Eyzies druk bezocht door toeristen. Je kunt een aantal van deze grotten bezoeken. Absolute topper onder de grotten is de Font du Gaume.

Je kunt eveneens de rivier afzakken in een kano, er zijn parken die het leven in de prehistorie verbeelden, je kunt de druipsteengrot bekijken (alhoewel de grot van Le Bugue, zo'n 15 kilometer verderop interessanter is). Breng vooral een bezoekje aan het nationale Museum van de Prehistorie, voor een prachtig overzicht van de talloze vondsten uit deze buurt. Aardig om te weten is dat het museum gevestigd is in een oud kasteel dat in de rotsen is gebouwd rond het jaar duizend. Wanneer je Les Eyzies uitloopt, passeer je de opvallende geforticeerde kerk van Tayac: deze kerk, lange tijd het enige stenen gebouw, bood bescherming aan de bevolking in roerige tijden, zoals tijdens de invallen van de noormannen en in de honderjarige oorlog.

Montignac

In Montignac vindt je de wereldberoemde grotten van Lascaux.

Sarlat

Sarlat (10.400 inwoners) is een schitterende middeleeuwse stad gebleven. Voor het grande époque van Sarlat moeten we terug naar de tijd van Pepijn de korte en Karel de Grote. De 'gouden' stad (de bijnaam is te danken aan de kleur zandsteen van de gebouwen) ademt nog steeds de sfeer van die dagen. Omgeven door stadsmuren vindt je links en rechts van de 'moderne' verkeersader, de rue de la République uit de 19e eeuw, een middeleeuwse stadshart die volledig intact is gebleven. De eerste gebouwen dateren uit de 12e eeuw, de nieuwste uit de 17e eeuw. Sarlat heeft tal van prachtige stadskastelen (hôtels), steegjes en binnenplaatsen waar je heerlijk kunt flaneren.

Bezienswaardigheden
Het oudste gebouw in Sarlat is de Laterne des Morts ofwel de Toren van Sint Bernhard. Deze heilige kwam terug van een pelgimage naar Albi en verrichte een wonder. Hij genas de ongeneeslijken, zoals dat veel het geval is met heiligen. Ter herinnering aan dit feit richtte de kloosterbewoners deze toren op. Overigens ligt het ontstaan van Sarlat bij de stichting van dit klooster in 937. In de eeuwen daarop volgend bouwden allerlei lieden hun woningen rond het klooster, en zo ontstond Sarlat met midden in de stad: het klooster. De eenvoudige woningen uit die tijd werden uit de weg geruimd en maakten in de eeuwen daarop volgend plaats voor wat meer uitbundige gebouwen.

Ieder jaar in juli en augustus wordt in Sarlat het festival d'été gehouden, met tal van optredens van muziek, dans en theatergroepen. Deze treden op in de buitenlucht op podia die her en der in de stad zijn opgesteld en de prachtige gebouwen als decor gebruiken.

Zaterdag is het altijd druk in Sarlat: dan is er de markt waar iedereen uit de omgeving naar toe gaat.

Beynac

Een betere indruk van het leven in een Middeleeuwse Donjon kun je niet krijgen dan in Beynac. Het kasteel en de vesting eromheen zijn perfect bewaard gebleven.

Reisportal over de Dordogne

Zeer uitgebreide informatie over de Dordogne.

Zoek een vakantiehuisje in de Dordogne

Ga op zoek naar een boerderijtje, een chalet, een gîte, een bungalow, een appartement, een luxe villa met privé-zwembad of vakantiehuisje in de Dordogne.

Ga op zoek en reserveer een bungalow, chalet, watermolen, villa, kasteel of boerderijtje of sfeervol vakantiehuis in de Dordogne. Zeer duidelijke navigatie.

villaxl biedt vakantiewoningen en bungalowsin de Dordogne. Ruime en actuele keuze !

Ruim aanbod van vakantiehuizen in verschillende grootte en kwaliteiten in de Dordogne.

Zoek een hotel in de Dordogne

Bij trivago kun je de prijzen van hotels in de Dordogne van honderden boekingssites meteen vergelijken en zo behoorlijk besparen op je verblijfskosten !

Ga op zoek naar voordelige hotelkamers in de Dordogne.

Zoek een camping in de Dordogne

Easycamp biedt stacaravans aan op 3 of 4 sterren campings in de Dordogne. De stacaravans zijn ruim opgezet, hebben 2 of 3 slaapkamers en zijn meestal geschikt voor 4 tot 6 personen. Alle stacaravans zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet.

Reserveer een volledig ingerichte bungalowtent of stacaravan in de Dordogne.

Zeer gebruiksvriendelijke campingsite. Je krijgt bijzonder gedetailleerde info plus een aantal foto's over de campings in de Dordogne.

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl