gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Duiken

  reis door
naaktslak op het wrak van de USS Liberty - Noord-Bali © Travelmarker Reizen

Duiken in Derde Wereldlanden

Ga in ontwikkelingslanden bij voorkeur duiken als je je brevet al hebt. Als je een duikcursus gaat doen loop je in sommige landen een behoorlijk risico, aangezien je als totale leek niet in staat zult zijn eventuele gebreken aan duikapparatuur te herkennen en aan de genade van lokale duikgidsen en instructeurs bent overgeleverd. Duikscholen maken soms gebruik van onervaren of nonchalant personeel, met voor Europese standaarden weinig oog voor veiligheidsaspecten.

zacht koraal in de Indonesische archipel © Travelmarker ReizenDring er op aan dat je de beste gids krijgt die er is, en wees uiterst kritisch over de te huren duikapparatuur.

Als beginnende of onervaren duiker is het slim op de websites van de verschillende certificeringsorganisaties na te gaan welke duikscholen een hoge rating hebben. Daarmee kun je voor vertrek al een selectie maken en voorkomen dat je terecht komt bij niet-aangesloten duikshops. Kijk bevoorbeeld eens op de site van padi, idd en  naui.  Ga ook op het internet op zoek naar goede ervaringen van andere duikers.

Hieronder wat voorbeelden van zinvolle vragen om ter plekke een indruk te krijgen van veiligheid en kwaliteit van duikuitrustingen:

  • Gebruiken jullie een drop-tank voor diepere duiken?
  • Is er zuurstof en first aid aan boord?
  • Zijn er meerdere divemasters beschikbaar voor meerdere niveau's van certificering?
  • Mag ik dieper dan 18 meter met mijn open water certificering? (Antwoord moet nee zijn)
  • Kunnen jullie me laten zien wanneer deze tank voor het laatst is geinspecteerd / getest is?

zacht koraal in de Indonesische archipel © Travelmarker ReizenGa niet dieper dan je duikbrevet je toestaat, want veel lokale duikgidsen nemen het hier niet nauw mee. Let ook goed op je decompressie- en veiligheidstops, zij doen dat meestal niet voor je. Zelf wat reserve-onderdelen zoals o-ringen bij je hebben, kan vooral in afgelegen gebieden geen kwaad.

 

Extra kilo's op internationale vluchten

Het toegestane aantal kilogrammen dat je als duiker mee mag nemen in een vliegtuig bedraagt 20 kg. Voor duikers wordt door sommige internationale maatschappijen 10 kg extra toegestaan. Dit moet wel vooraf aangevraagd worden.


  reis door
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina activiteiten
 wandelen/trektochten
 bergsport
 fietsen
 paardrijden
 golfen
 duiken
 zeilen
 vissen
 kanovaren
 raften

 skiŽn
 langlaufen
 snowboarden

 overige activiteiten
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl