gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Overige Activiteiten - Zweefvliegen

reis terug  

De dynamiek van thermiek

Zweefvliegen is een spannende, snelle, stille en ook nog een veilige sport. Een zweefvliegtuig bestuur je als een motorvliegtuig, maar dan natuurlijk zonder motor. Het toestel wordt door een lier of sleepvliegtuig omhoog getrokken tot ongeveer 400 meter. Na ontkoppeling van de kabel ga je op zoek naar een thermiekbel, de energiebron voor het zweefvliegen. Thermiek ontstaat doordat de zon de grond, en daarmee de onderste luchtlagen opwarmt. Deze warmere lucht kan ineens loslaten en in een bel opstijgen. Het zweefvliegtuig kan met die stijgende lucht mee liften. Door van de ene naar de andere bel te vliegen kun je grote afstanden afleggen en uren in de lucht blijven. Vliegend op zonne-energie voel je je zo vrij als een vogel.

Slepen of lieren

Het starten met een lier is in Nederland de meest gebruikte startmethode. Slepen is comfortabeler (je wordt meestal direct naar een thermiekbel gesleept) en natuurllijk duurder dan lieren. Vooral in Frankrijk is slepen populair, en het is dan ook handig om beide startmethoden te beheersen.

Reisverzekering

vergelijk verschillende reisverzekeraars

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina activiteiten
 wandelen/trektochten
 bergsport
 fietsen
 paardrijden
 golfen
 duiken
 zeilen
 vissen
 kanovaren
 raften

 skiŽn
 langlaufen
 snowboarden

 overige activiteiten   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl