gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Wandelvakanties

Boek een active wandelvakantie in Europa

SNP Actieve Reizen biedt een breed scala aanwandelvakanties aan in Nederland, Europa, Azië, Afrika, het Midden-Oosten, Midden-Amerika & de Cariben en Zuid-Amerika. Je kunt zowel in groepsverband als individueel te voet de mooiste routes belopen.

Tips voor een wandelvakantie

Als voettochten een belangrijk onderdeel van je vakantie zullen gaan vormen, moet je er voor zorgen om met een redelijke conditie en goed uitgerust te vertrekken. Dit ter voorkoming van blessures.

Voorbereiding voor voettochten

SNP Actieve reizen organiseert jaarlijks een groot aantal bruikbare cursussen om je voor te bereiden op je voettocht, zoals kaart- en kompascursussen, GPS en hoogtemeterworkshops, EHBO, wildernis EHBO, materiaalkennis en meteorologiecursussen.

Lange trektochten door zwaar terrein vereisen een uitstekende fysieke en mentale conditie en een goede uitrusting. Dit type wandelvakantie is ongeschikt voor mensen die precies willen weten hoe lang er per dag gelopen wordt, waar geslapen wordt en constant willen weten hoe ver iets nog is. Voor gidsen in veel niet-westerse culturen zijn zaken als tijd en afstand van weinig belang, en ze kunnen hierover zelden duidelijkheid verschaffen. Een flexibele instelling is dus een eerste vereiste.
Zorg ervoor bekend te zijn met medische problemen die zich in het gebied waar je gaat lopen (zoals bijvoorbeeld het regenwoud of hoog in de bergen) voor kunnen doen.

Bagagetips

Naast dat je de bij de wandeltochten beschreven zaken bij de hand moet hebben, moet in je grote bagage de volgende zaken zitten: toiletartikelen, slippers, een lakenzak, warme kleding (in de bergen) en een slaapmatje. Boven de 1000 m is ook in de tropen een slaapzak noodzakelijk. Neem 2 paar kleren mee zodat je 's avonds droge kleren hebt. Zorg dat alles goed in het plastic verpakt zit om stof en regen buiten te houden.
Als je gebruik maakt van dragers tijdens een wandeltocht, is een rugzak of een makkelijk draagbare schoudertas met brede, stevige draagriemen die niet snijden handig.
In sommige landen kun je je overtollige bagage met een busmaatschappij naar je einddoel laten sturen, dat scheelt onnodig gesleep. Maak goede afspraken met de busmaatschappij over waar en wanneer je je bagage komt ophalen, en laat voor de zekerheid een lokaal iemand zich ermee bemoeien. Neem voor de spullen die je tijdens een trek eventueel in het hotel achterlaat of via een busmaatschappij doorstuurt een lichtgewicht opvouwbare tas (met slotje) mee.

Welke wandelschoenen?

Voor wandeltochten heb je prettig zittende wandelschoenen nodig met een goed en liefst grof profiel. Belangrijk is dat de schoenen een goed voetbed hebben en enigszins ingelopen zijn. In de vochtige tropen zijn canvasschoenen zijn ideaal omdat ze snel drogen. Trajecten zijn na regen altijd een stuk zwaarder, vooral het afdalen kan dan glibberig zijn. Met slippers een trek lopen is dus vragen om problemen. In rotsachtig terrein, bijvoorbeeld in de bergen, voldoen canvasschoenen niet meer. Je hebt dan zwaardere bergschoenen nodig met een stevige enkelsteun om verzwikkingen te voorkomen.

Over oriëntatie

Als je niet met een kompas overweg kunt, of zonder al te veel moeite gewoon precies wil weten waar je bent op je wandelvakantie, is de aanschaf van een GPS het overwegen waard. GPS staat voor Global Position System; een systeem dat uit 24 satellieten bestaat, die ieder in een vaste baan om de aarde draaien en elk een eigen signaal afgeven. Deze worden opgevangen door een GPS-ontvanger die herkent van welke satellieten het signaal ontvangen wordt. Doordat het apparaat weet waar de satelliet zich op die tijd bevind kan het berekenen op welke plek van de aarde hij zich bevind. Door van minimaal 3 satellieten gebruik te maken kan de locatie nauwkeurig worden bepaald.

Reisverzekering

vergelijk verschillende reisverzekeraars

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina activiteiten
 wandelen/trektochten
 bergsport
 fietsen
 paardrijden
 golfen
 duiken
 zeilen
 vissen
 kanovaren
 raften

 skiŽn
 langlaufen
 snowboarden

 overige activiteiten

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl