gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Reisbagage

  reis door

Hoe reis je zo licht mogelijk ?

Polonnaruwa © Travelmarker ReizenDit hangt geheel af van het type reis dat je gaat maken, het type reiziger dat je bent, en het type land dat je gaat bezoeken. Voor iemand die een wandelvakantie gaat maken is weinig bagage van groter belang dan voor iemand die een tweeweekse hotelvakantie heeft geboekt, of met de eigen auto reist. Als je niet zonder badhanddoek en badlaken kunt, zeul je met meer dan iemand die zich met de sarong afdroogt waar hij/zij ook op het strand op ligt. En als je naar Antarctica gaat neem je natuurlijk meer kleren mee dan naar Spanje.

 • Bezint eer ge iets inpakt. Stel je bij alles de vraag of je echt niet zonder kunt.
 • Veel zaken zijn ook op je vakantiebestemming te koop, als je ze toch nodig mocht hebben.
 • Neem vooral voor wat betreft toiletartikelen kleine hoeveelheden mee. Liever twee kleine tubes dan een grote. Misschien kun je via je apotheek lege tubes of monsters van producten bemachtigen.
 • Gebruik je kleding in lagen. Neem twee sweaters mee in plaats van een dikke trui.
 • Was je kleding zoveel mogelijk, of laat je kleding wassen. Zorg er dan ook voor dat je stoffen bij je hebt die snel drogen. Zorg er overigens voor om indien er geen prijslijst voor de was aanwezig is vooraf duidelijk een prijs af te spreken om achteraf niet tegen een enorm hoge rekening aan te hikken.
 • Denk aan zijde in plaats van katoen. Een zijde lakenzak is duurder, maar een stuk lichter en sneller drogend dan een katoenen.
 • Neem kleding mee die je onderweg achterlaat. Gedragen, maar nog in goede staat verkerende kleding is zeer gewild in ontwikkelingslanden. Geef ze bijvoorbeeld aan het hotelpersoneel of een dorpshoofd.
 • Let op de grammen. Dus geen hardcovers maar paperbacks, en geen jeans maar lichtgewicht broeken.
 • Neem niet de reisgids van het hele land mee als je al weet waar je heengaat, maar enkel de delen die je echt nodig hebt. Doe een boek kort in de magnetron om de lijm op te laten lossen. Niet te lang, anders kun je een nieuwe gaan kopen. Of bestel de digitale versie van een reisgids en zet die op jouw telefoon, tablet of e-reader.
 • Zorg ervoor dat je zaklamp van hetzelfde type battarijen gebruikmaakt als de flitser van je camera en je reiswekker, en dat dit type battarijen te koop is in je vakantiebestemming. AA-penlites zijn vrijwel overal ter wereld te koop.
 • Denk multifunctioneel: Met flosdraad kun je ook zaken vastbinden, een sjaal kan een handdoek, bad-, bed-, strandlaken, kledingstuk, hoofddeksel, gordijn, riem, draagzak of stofmasker zijn, en een paraplu ook een bescherming tegen felle zon.
 • Pak niet de dag voor vertrek, maar ga eens een uurtje met je bagage in je woonplaats wandelen. Zeker weten dat je er daarna nog spullen uitgooit.
Pagina over het zo licht mogelijk houden van je bagage, plus checklist

Op reis in ontwikkelingslanden

Wat je op reis bij je moet hebben hangt af van waar je naar toe gaat. Vooral toiletpapier is buiten de grote plaatsen een onverkrijgbare luxe. Eigenlijk moet je constant een rol bij je hebben, tenzij je je net als de lokale bevolking spoelt met water. Tampons zijn vrijwel nergens verkrijgbaar, maandverband is wel te koop. Als je naar een afgelegen of niet-toeristische streek op reis gaat, moet je ervoor zorgen zaken als batterijen en dergelijke mee te nemen, want dit soort artikelen zijn daar of niet te krijgen of veel duurder.

Zorg er ook voor dat je niet eruit ziet alsof je op militaire oefening gaat. In sommige landen kun je hierdoor in de problemen raken. Dus geen camouflagebroeken, legerparka's in landen waar je of de aandacht van de lokale autoriteieten of het leger trekt, of de bevolking afschrikt die nare ervaringen met legergroen heeft.

Met openbaar vervoer
Aangezien je als je van het openbaar vervoer gebruik maakt, veelvuldig van vervoermiddel moet wisselen, is het slim om daar met je reisbagage rekening mee te houden. Een stevige rugzak of weekendtassen voldoen uitstekend. Hou kleren en dergelijke in plastic zakken. Bagage gaat vaak op het dak en het zeil dat er bij regen overheen gaat zit meestal vol met gaten. Kostbare of breekbare bagage moet je altijd in de bus bij je houden, bijvoorbeeld in een kleine rugzak.

Electrische apparaten

Hou er rekening mee dat de electriciteitsvoorziening in veel ontwikkelingslanden veel te wensen overlaat. Zorg dan ook dat je nooit te afhankelijk bent van electrische apparaten. Een powerbank of meerdere accu's voor je camera of gsm zijn dan een uitkomst. Check hieronder nog wel even of je de juiste stekker op de oplader hebt

Hier kun je checken welk voltage, type stekker en stopcontact er in jouw vakantiebestemming gangbaar is. Handig !

Bestel je koffer online!

Bestel jouw koffer of reistas online. 30 dagen op zicht! Voor het ruilen of retourneren betaal je geen verzend- of retour kosten. 

Zorg voor een goede reisverzekering  reis door
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina praktische tips
 handig op vakantie!
 online reserveren
 reisplanning
 budgettips
 cultuurshock
 taal
 bagage
 paspoort & visa
 douane
 communicatie
 geldzaken
 winkelen
 gezondheid
 risico's op reis
 reisverzekeringen
 vrouwen alleen
 reizen met kinderen
 reizen met huisdieren
 fotograferen
 filmen


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl