gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Douane

Crossing borders - Douane

De douane is een instantie waarmee je als je Europa verlaat vrijwel altijd mee te maken krijgt. Het is dan ook belangrijk goed op de hoogte te zijn van de in- en uitvoerbepalingen van jouw vakantiebestemming(en), en je daaraan te houden. Hou tevens in je achterhoofd dat een man in het pak in het buitenland meestal meer respect geniet dan dat wij onze geuniformeerde beroepsgroep toekennen, en dat een eventueel autoriteitsprobleem altijd in jouw nadeel uitpakt.

Douane-sites

Nederland

De officiŽle douanesite voor Nederlandse staatsburgers. Alle info die je nodig hebt over regels waaraan je je als reiziger te houden hebt. Veel nuttige links.

De site van de belastingdienst geeft antwoord op wat je wel en niet vanaf je vakantiebestemming mee mag nemen naar Nederland en wat je wel of niet mee mag nemen naar je bestemming?

Import en export van flora en fauna

Koop geen souvenirs die gemaakt zijn van bedreigde dier- of plantensoorten. Daarmee help je zowel de natuur als jezelf. Ten eerste kun je door deze souvenirs niet te kopen bijdragen aan het behoud van de onmisbare natuur op (verre) vakantiebestemmingen. Ten tweede bespaar je jezelf een hoop problemen, omdat je bij het invoeren van souvenirs van beschermde dieren en planten hoge geldboetes riskeert bij de douane.

Invoer van namaakartikelen in Nederland

De laatste jaren controleert de Nederlandse douane strenger op de invoer van nepproducten. Behalve horloges en merkkleding kijkt de douane ook naar parfums of illegale kopieën van cd’s, software of videobanden. Omdat merken zijn beschermd, is het verboden deze producten mee naar Nederland te nemen. Als de douane in je bagage een groot aantal nagemaakte merkartikelen vindt moet je de spullen inleveren en maak je kans op een boete. Voor de ergste overtreders, die door de douane als handelaar worden beschouwd, kan de boete oplopen tot 45.000 euro en een eventuele celstraf.

.

Lees hier meer over wat je wel en niet moet kopen in het buitenland

naar menu tips tips
Waar moet je op letten bij de aankoop van souvenirs

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina praktische tips
 handig op vakantie!
 online reserveren
 reisplanning
 budgettips
 cultuurshock
 taal
 bagage
 paspoort & visa
 douane
 communicatie
 geldzaken
 winkelen
 gezondheid
 risico's op reis
 reisverzekeringen
 vrouwen alleen
 reizen met kinderen
 reizen met huisdieren
 fotograferen
 filmen
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl