gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Gezondheid op reis - Ongevallen & ziekenhuisopname

reis terug  

Ernstig ziek of een ongeval, wat nu ?

Stel je reisverzekering op de hoogte

fietsambulance Phnom Penh © Travelmarker.nlAls je verzekerd bent tegen hetgeen je overkomen is moet je zo snel mogelijk contact op nemen met je verzekeringsmaatschappij. Bij veel verzekeringsmaatschappijen is dit ook verplicht. Ze kunnen ook behulpzaam zijn bij de vervolgstappen die je moet nemen aangezien alarmcentrales vaak goed weten welke kanalen ze voor diverse landen moeten bewandelen. Let als het even kan wel op de telefoonkosten die je hierbij maakt, want die worden meestal maar tot een bepaald bedrag vergoed.

Ga dus nooit zonder je verzekeringsmaatschappij te raadplegen aan de slag. Allereerst omdat je minder ervaring hebt dan deze in huis heeft, maar vooral ook omdat je voor al je uitgaven hun akkoord nodig hebt. Ga dus niet met een gebroken been zelf een ticket voor je thuisvlucht kopen, de kans is bijzonder groot dat je deze niet vergoed krijgt. De zaken die jezelf regelt krijgen verzekeringsmaatschappijen vaak veel goedkoper voor elkaar.
De alarmnummers van je verzekeringsmaatschappij zijn op je verzekeringspolis te vinden. Zorg dat je dit nummer dan ook altijd bij de hand hebt.

Zoek hulp bij de ambassade

Als je hulp nodig hebt wanneer je geld of papieren tijdens de reis gestolen zijn of als je tijdens je vakantie ernstig ziek wordt of een ongeluk hebt gehad kun je natuurlijk naar de ambassade gaan. Wanneer er in je vakantieland geen Nederlandse of Belgische vertegenwoordiging is kun je als EU-burger terecht bij een ambassade of consulaat van een van de andere 24 lidstaten.

Zorg voor een goede reisverzekering

Infectieziekten

Lees meer over de verschillende infectieziekten waar je als reiziger mee te maken kunt krijgen.

reis terug  
.

Hulp in het buitenland

naar menu tips tips
Adresgegevens van de Nederlandse en Belgische vertegenwoordigingen in het buitenland en van de buitenlandse ambassades en consulaten in Nederland en BelgiŽ

Ga goed verzekerd op reis

naar menu tips tips
Lees hier alles over reisverzekeringen

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina praktische tips
 handig op vakantie!
 online reserveren
 reisplanning
 budgettips
 cultuurshock
 taal
 bagage
 paspoort & visa
 douane
 communicatie
 geldzaken
 winkelen
 gezondheid
 risico's op reis
 reisverzekeringen
 vrouwen alleen
 reizen met kinderen
 reizen met huisdieren
 fotograferen
 filmen


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl