gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Met huisdieren op reis

Met de trouwe viervoeter op vakantie

Als reislustige huisdierenbezitter sta je elke keer weer voor het zelfde dilemma: neem je je huisdier mee of laten we hem thuis? Het reizen met je hond of kat hoeft voor dichterbij gelegen bestemmingen allang geen probleem meer te zijn. Via het internet kun je al vooraf in de database van aanbieders van vakantieaccommodatie op zoek gaan naar vakantiehuisjes, hotels of campings waar het meenemen van honden, katten, poezen en andere huisdieren is toegestaan.

Dierenpaspoort

Voor het invoeren van een huisdier moet je kunnen aantonen dat het dier tegen rabiŽs (hondsdolheid) is ingeŽnt. Raadpleeg hierover de dierenarts, die hiervoor een zogenaamd dierenpaspoort moet afgeven. Ter voorkoming van besmettelijke ziekten verbieden veel landen de invoer van levende dieren. Vraag voor vertrek dus informatie op bij de ambassade van het land van bestemming.

Hoe reislustig is je huisdier ?

Niet ieder dier kan, mag of wil mee op reis. Katten bijvoorbeeld beleven geen enkel plezier aan vakantie. Zij hechten enkel aan een vertrouwde omgeving en een gevuld eet en drinkbakje, iets wat de buurman of een kennis tijdens je afwezigheid kan verzorgen. Een hond thuislaten is echter een ander verhaal, want deze moet worden uitgelaten. Als je geen kennis hebt die goed met honden overweg kan en tijdens je afwezigheid op je hond wil passen, is een hondenpension een goede optie. Maak je geen zorgen, voor de hond zijn dit soort onderkomen inmiddels 4-sterren hotels. Hou er wel rekening mee dat een plek in een dierenpension ruim van tevoren geboekt moet worden. Vooral in het hoogseizoen loop je anders de kans dat alles in de buurt vol zit.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina praktische tips
 handig op vakantie!
 online reserveren
 reisplanning
 budgettips
 cultuurshock
 taal
 bagage
 paspoort & visa
 douane
 communicatie
 geldzaken
 winkelen
 gezondheid
 risico's op reis
 reisverzekeringen
 vrouwen alleen
 reizen met kinderen
 reizen met huisdieren
 fotograferen
 filmen
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl