gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Met kinderen op reis

  reis door

Verschillende leeftijden, verschillende mogelijkheden

kanovaren in de Dordogne © Chris PetersTom © Travelmarker ReizenBaby's en kleine kinderen kennen verschillende leeftijdsperiodes waarin ze liever niet op vakantie gaan. Vanzelfsprekend moeten baby's tot drie maanden zo min mogelijk vervoerd worden. Daarna zijn baby's minder hulpbehoevend en hoeft de reis naar de vakantiebestemming geen bezwaar meer te zijn. Vanaf drie maanden is een baby zich nog niet echt bewust van de verandering van omgeving, en kan een vakantie geen kwaad. Beperkt wel de reisduur naar je vakantieoord, want een reis is voor de kleine snel te inspannend. Zorg er in elk geval voor het ritme onderweg en in je vakantieoord zoveel mogelijk hetzelfde te houden als thuis. Vanaf de leeftijd van een jaar raken de meeste kinderen erg verkocht aan hun vertrouwde omgeving (eigen bedje), hetgeen behoorlijke problemen op kan leveren tijdens de reis en het verblijf. Als blijkt dat een kind op die leeftijd zonder moeite omgaat met veranderingen van omgeving en van gezichten is op reis gaan wel verantwoord, ook voor een wintersportvakantie.

Kinderkortingen

Reizen buiten het hoogseizoen is vaak stukken goedkoper. Maak hier dan ook gebruik van als je kinderen nog niet leerplichtig zijn.

Overnachten
Sommige hotelketens rekenen niets voor kinderen jonger dan 12 jaar als ze slapen op de kamer bij de ouders. Ibis, Novotel, Formule 1, Campanile, Première Classe en enkele andere ketens hanteren deze regel, maar check dit even voordat je een kamer boekt.
Op veel campings worden voor peuters geen kosten berekend

Vliegen
'Voor kinderen tot 2 jaar hoeft in het vliegtuig niets of 90 procent minder te worden betaald. Tijdens korte vluchten kan een kind bij een ouder op schoot; op langere vluchten is het soms mogelijk een speciaal bedje te reserveren. Informeer hiernaar bij de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Zoek en pretpark of dierentuin

Ga op zoek naar dierentuinen en pretparken in de Benelux

Bezoek een pretpark, museum of dierentuin met tot soms wel 70 % korting!

Vakanties voor kinderen

Simbo.nl biedt actieve all inclusive-vakanties aan voor kinderen van 5 tot 10 jaar in Nederland, Engeland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Tsjechië. De vakanties zitten bomvol ativiteiten, zoals duiken, skiën, rotsklimmen, canyoningen en raften, zeilen en surfen. Aanrader.

Ga op zoek naar een familiereis in Europa en daarbuiten. Aanrader.

Vliegen met kinderen

Alles wat je moet weten voordat je met je peuter(s) het vliegtuig instapt. Je kunt hier ook een speciale veiligheidsgordel bestellen voor wanneer je je baby op schoot hebt tijdens de vlucht

Hoe hou je je kind gezond op reis

Uitgebreide informatie en tips van het 'National Center for Infectious diseases' (VS). Aanrader

Vakanties voor éénoudergezinnen

Unieke reizen naar bestemmingen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika

 

  reis door
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina praktische tips
 handig op vakantie!
 online reserveren
 reisplanning
 budgettips
 cultuurshock
 taal
 bagage
 paspoort & visa
 douane
 communicatie
 geldzaken
 winkelen
 gezondheid
 risico's op reis
 reisverzekeringen
 vrouwen alleen
 reizen met kinderen
 reizen met huisdieren
 fotograferen
 filmen
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl