gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Met kinderen op reis - Wintersport

reis terug  

Met kinderen naar de sneeuw

Wintersportvakanties zijn absoluut niet meer het domein van enkel volwassenen. De meeste skioorden zijn tegenwoordig goed voorbereid op het ontvangen van gezinnen met (heel) jonge kinderen. Dat kinderen zich er prima kunnen vermaken zal duidelijk zijn. Ook de allerkleinsten, voor wie skiën nog geen optie is, kunnen er de hele dag zoet zijn met het maken van sneeuwpoppen, sleetje rijden en andere sneeuwpret.
Natuurlijk moet je als ouder bepaalde zaken vantevoren te checken. Hou bij het regelen van accommodatie rekening met de kindvriendelijkheid van het hotel, en selecteer een skioord op activiteiten die voor de leeftijd van jouw kinderen aantrekkelijk zijn. Check ook of je op je wintersportbestemming een oppas kunt regelen. In vrijwel alle skioorden in Europa en Noord-Amerika is kinderopvang geen enkel probleem meer.

Skiles

Het is niet verstandig je kinderen zelf skiën te leren. Een skileraar heeft hier veel meer ervaring mee, en weet wat de haken en ogen zijn bij het geven van skiles aan peuters. Vanaf een jaar of 5 kun je je kind in een skiklasje kwijt. Het is dan echter niet zo dat je dan de rest van de dag van ze af bent, want de lessen mogen niet al te inspannend zijn. Een klein uur op de latten staan is voor de kleintjes behoorlijk vermoeiend. Gelukkig zijn er in de meeste skioorden inmiddels legio activiteiten voor het hele gezin geschikt zijn, zoals langlaufen en sleetje rijden.

Gezondheid

Zorg er verder voor dat je kind goed tegen de zon beschermt met een zonnebrandmiddel met de hoogste beschermingsfactor en pas tegelijk op voor bevriezing en sneeuwblindheid. (Ook je kleine moet een kwaliteitszonnebril op die de schadelijke UV straling tegenhoud, bezuinig hier absoluut niet op). Een goede skihelm is ook een vereiste. Hou er verder rekening mee dat kinderen door hoogteverschillen sneller oorpijn hebben dan volwassenen en sneller keelproblemen hebben door ijle en koude lucht.

Lees hier meer over gezondheid op een wintersportvakantie

Wintersportvakanties voor kinderen

Simbo.nl biedt actieve wintersportvakanties (skiën en snowboarden) voor kinderen van 5 tot 10 jaar in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Tsjechië aan.

 

reis terug  
.
naar menu activiteiten activiteiten
Lees hier meer over skivakanties, langlaufen en bergsport

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina praktische tips
 handig op vakantie!
 online reserveren
 reisplanning
 budgettips
 cultuurshock
 taal
 bagage
 paspoort & visa
 douane
 communicatie
 geldzaken
 winkelen
 gezondheid
 risico's op reis
 reisverzekeringen
 vrouwen alleen
 reizen met kinderen
 reizen met huisdieren
 fotograferen
 filmen
boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl