gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Budgettips - Tips en adviezen voor je reisbudget

Afdingen

hong kong by night © Travelmarker ReizenAfdingen is vooral in ontwikkelingslanden de normaalste zaak van de wereld. Afdingen is geen sport of grap, maar een normale gang van zaken. Laat vooral bij souvenirs vooral niet merken dat je iets heel graag wil hebben, dit verdubbelt de prijs. Vraag terloops naar de prijs van iets en begin alleen als je iets wilt kopen met afdingen. Bevalt het laatste bod niet is het zaak met een vriendelijke glimlach door te lopen. Als de verkoper je dan niet terugfluit weet je dat jouw laatste bod te laag lag.
Verder moet je er niet teveel moeite mee hebben af en toe iets teveel te betalen. Vaak betalen toeristen in sommige landen voor veel zaken meer dan de lokale bevolking. Soms is dit officieel (entrees voor bezienswaardigheden), soms niet. Het gaat erom snel bekend te worden met wat iets hoort te kosten. Men heeft vaak feilloos door of je een ouwe rot bent, en zal de kersverse toerist het dubbele laten betalen voor een fles water, een busritje of een tros bananen. Door wat rond te kijken in bijvoorbeeld een supermarkt kun je erachter komen wat de normale prijzen zijn. Let er natuurlijk ook op wat de lokale bevolking betaalt.

Geld wisselen

Voor de beste koers moet je het geld dat je nodig denkt te hebben voor een verblijf in afgelegen of niet-toeristische gebieden in de grote steden wisselen. Vergelijk de koersen als je veel moet wisselen, want de verschillen tussen banken kunnen groot zijn. Tel je geld altijd na. Vooral als men doorheeft dat je de lokale valuta nog niet goed kent, en daar heeft het personeel op vliegvelden nog wel eens een handje van, krijg je niet waar je recht op hebt. Let er verder op dat je nooit beschadigde biljetten aanneemt, die kun je slechts moeilijk kwijt. Aan geldopnamen met creditcards zijn (soms hoge) kosten verbonden.

Verder is het zo dat bepaalde landen toeristen een verplichte uitgave per dag op leggen. Ook onderwerpen sommige landen de in- en uitvoer van deviezen aan een strikte controle. Check dus na of dergelijke verplichtingen en/of beperkingen gelden voor het land dat je gaat bezoeken.

Buitenlands geld (deviezen) kun je in Nederland of België kopen bij postkantoren en banken. Minder gangbare valuta dien je tijdig te bestellen; deze zijn soms moeilijk te verkrijgen. Voor dit type valuta geldt dat je in elk geval altijd een rampzalig slechte koers in Nederland ontvangt.

Goedkoop vliegen

Lees hier meer over hoe je zo voordelig mogelijk vliegt

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina praktische tips
 handig op vakantie!
 online reserveren
 reisplanning
 budgettips
 cultuurshock
 taal
 bagage
 paspoort & visa
 douane
 communicatie
 geldzaken
 winkelen
 gezondheid
 risico's op reis
 reisverzekeringen
 vrouwen alleen
 reizen met kinderen
 reizen met huisdieren
 fotograferen
 filmen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl