gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Reisplanning - Klimaat

reis terug  

wat is de weersvoorspelling voor je vakantiebestemming ? © Travelmarker Reizen

Reizen rond de evenaar

Over het algemeen kun je stellen dat de landen noordelijk van de evenaar een droog winterseizoen en een nat zomerseizoen hebben, en dat voor de landen ten zuiden van de evenaar precies het omgekeerde geldt. Natuurlijk zijn er een groot aantal factoren, zoals bergketens die vochtige zeewinden vasthouden, die voor regionale verschillen zorgen.

Het klimaat in de tropen

Reizen in de tropen tijdens de natte moesson kan een verzopen vakantie betekenen, terwijl er op een reis in het midden van droge periodes soms geen groen sprietje meer te bekennen is. De ideale periode voor een reis naar de tropen ligt vlak na het einde van de natte moesson, die voor elk land verschillend is. Ga goed na wat de droge en natte periodes in een land zijn, het is in sommige landen - zoals bijvoorbeld Sri Lanka - mogelijk om in een paar uur van de natte naar de droge moesson te reizen.

Check direct het weer op je vakantiebestemming !

Hier kun je een uitgebreide weersvoorspelling voor de komende dagen vinden van vrijwel elke belangrijke plaats ter wereld. Ook voor actuele informatie over de watertemperaturen op de aardbol.

Kaartje van Nederland met de laatste informatie over wind, neerslag, temperatuur en bewolking, plus satellietfoto's en de weersvoorspelling voor de komende dagen voor Europa en de rest van de wereld

Het laatste weernieuws

Voer een plaatsnaam in en bekijk de gemiddelde temperatuur per maand. Handig !


reis terug  
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina praktische tips
 handig op vakantie!
 online reserveren
 reisplanning
 budgettips
 cultuurshock
 taal
 bagage
 paspoort & visa
 douane
 communicatie
 geldzaken
 winkelen
 gezondheid
 risico's op reis
 reisverzekeringen
 vrouwen alleen
 reizen met kinderen
 reizen met huisdieren
 fotograferen
 filmen
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl