gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Reisverzekering

Ga goed verzekerd op reis

Ziekte en ongevallen in het buitenland leiden vaak tot hoge kosten. In veel landen zijn de medische kosten daarnaast hoger dan in Nederland. Sluit daarom altijd een reisverzekering af waarbij medische kosten worden gedekt. Dit kun je doen bij jouw reisbureau of bijvoorbeeld bij je bank. Zorg ervoor dat je op reis het polisnummer van je reisverzekering en het telefoonnummer van de alarmcentrale van je verzekeraar bij je hebt (liefst op verschillende plekken).

Doorlopende reisverzekering
Wanneer je veel reist kan het voordelig en handig zijn om een doorlopende reisverzekering voor een heel jaar af te sluiten. Zo'n verzekering hoeft slechts eenmaal te worden afgesloten en wordt automatisch ieder jaar verlengd. Je gaat dus nooit meer onverzekerd op vakantie en bent waarschijnlijk goedkoper uit dan wanneer je voor elke reis een aparte verzekering afsluit. Hou er wel rekening mee dat volledige ziektekosten meestal niet onder een doorlopende reisverzekering vallen en je je hiervoor moet bijverzekeren (lees de kleine letters nauwkeurig)

Hoewel een doorlopende reisverzekering vooral voor lange reizen ideaal lijkt zit er een addertje onder het gras. Ondanks dat je zo'n verzekering voor een heel jaar afsluit, geldt deze slechts voor een verblijf van maximaal 6 maanden in het buitenland. Als je dus langer wegblijft dan een half jaar zul je tussentijds naar huis moeten om opnieuw een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dit moet wel bij een andere reisverzekering, want officieel is een doorlopende reisverzekering niet voor zulke lange periodes bedoeld. Om een retourtje naar huis of onverzekerd te zijn te voorkomen, moet je voor vertrek een verklaring opstellen waarin je familie of kenissen machtigt namens jou een reisverzekering af te sluiten. Laat deze verklaring door alle betrokkenen ondertekenen. Help de gemachtigde er t.z.t aan herinneren dat hij/zij een nieuwe polis voor je moet afsluiten.

Vergelijk de prijzen van reisverzekeringen van diverse aanbieders

verzekeringssite.nl
Vergelijk via Verzekeringssite.nl eenvoudig jouw (doorlopende) reisverzekering op prijs en dekking. Je ziet direct welke verzekeringsmaatschappij een goedkope reisverzekering aanbiedt tegen goede voorwaarden. Per verzekeraar kun je alle voorwaarden bekijken en vergelijken.

Zoek hulp bij de ambassade

Als je hulp nodig hebt wanneer je geld of papieren tijdens de reis gestolen zijn of als je tijdens je vakantie ernstig ziek wordt of een ongeluk hebt gehad, kun je natuurlijk naar de ambassade gaan. Wanneer er in je vakantieland geen Nederlandse of Belgische vertegenwoordiging is kun je als EU-burger terecht bij een ambassade of consulaat van een van de andere 24 lidstaten.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina praktische tips
 handig op vakantie!
 online reserveren
 reisplanning
 budgettips
 cultuurshock
 taal
 bagage
 paspoort & visa
 douane
 communicatie
 geldzaken
 winkelen
 gezondheid
 risico's op reis
 reisverzekeringen
 vrouwen alleen
 reizen met kinderen
 reizen met huisdieren
 fotograferen
 filmen
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl