gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Reisdocumenten

Paspoorten & visa

Het meest noodzakelijke voorwerp in je bagage en het laatste dat je dus wilt verliezen is je paspoort. In de rubriek omgaan met risico's kun je lezen hoe je voorkomt dat iemand er met jouw paspoort vandoor gaat. Voor vertrek dien je jezelf op de hoogte te brengen of je een visum voor jouw vakantiebestemming(en) nodig hebt en hoe lang van tevoren je deze moet aanvragen. Op deze pagina vind je links naar sites waar je dit voor je kunt laten regelen, plus de websites van ambassades en consulaten wereldwijd.

Welk reisdocument heb ik nodig ?

Als Nederlands staatsburger kun je kiezen tussen een paspoort dat geldig is over de hele wereld, en de Europese identiteitskaart die geldig is in de meeste Europese landen. Je mag tegelijkertijd een paspoort én een Europese identiteitskaart bezitten. Andere identiteitskaarten, zoals een collegekaart, International Student Identity Card, senioren- of veteranenpas zijn altijd handig om mee te nemen. Naast dat je je hiermee ook kunt identificeren, kun je met dit soort kaarten in veel landen kortingen krijgen op prijzen voor transport, accommodatie en entrees.

Onder de 18

Kinderen van alle leeftijden kunnen niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van (beide) ouders. Vanaf 26 juni 2012 is het bijschrijven van een kind in het paspoort van de ouder niet meer mogelijk. Alle kinderen moeten dan over een eigen reisdocument beschikken indien ze naar het buitenland reizen. De geldigheid van alle kinderbijschrijvingen en kinderstickers vervalt per deze datum. Het vervallen van de kinderbijschrijving per 26 juni 2012 heeft geen gevolgen voor de geldigheid van je paspoort. Je hoeft dus geen nieuw paspoort voor jezelf aan te vragen.

Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen daarnaast een verklaring waarin de ouders toestemming (toestemmingsverklaring) geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden. Bij paspoortcontrole op Nederlands grondgebied heeft de Koninklijke Marechaussee altijd toegang tot de gemeentelijke basisadministratie, waarin zij bij twijfel kan nagaan wie de ouders van een kind zijn of wie het ouderlijk gezag heeft.

Paspoort kwijt ?

Als je op de grens geen paspoort hebt, kun je als Nederlander wanneer je een ander geldig identiteitsbewijs bij je hebt bij de marechaussee op vertrekstations van veerdiensten en vliegtuigen of van grotere grensplaatsen een vervangend nooddocument kopen (zie paspoortinformatie.nl). Hou er wel rekening mee dat er beperkingen verbonden zijn aan de geldigheidsduur en de landen die je met zo'n nooddocument kunt bezoeken. Vergeet wanneer je paspoort gestolen is natuurlijk geen aangifte te doen.

Lees op deze prima site van het andere ministerie, dat van Binnenlandse Zaken, meer over de reisdocumenten die je als Nederlander nodig hebt. Hier kun je ook lezen naar welke landen je met de Nationale identiteitskaart kunt reizen.

Buitenlandse vertegenwoordigingen in Nederland

Hier kun je de adresgegevens vinden van ambassades en consulaten in Nederland zoeken

Pagina met de adresgegevens van ambassades en consulaten in Nederland. Niet compleet

Zoek hulp bij de ambassade

Als je hulp nodig hebt wanneer je geld of papieren tijdens de reis gestolen zijn of als je tijdens je vakantie ernstig ziek wordt of een ongeluk hebt gehad, kun je natuurlijk naar de ambassade gaan. Wanneer er in je vakantieland geen Nederlandse of Belgische vertegenwoordiging is kun je als EU-burger terecht bij een ambassade of consulaat van een van de andere 24 lidstaten van de Europese Unie.

Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland

Op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je zoeken naar bezoek-, post- en e-mailadressen, alsmede telefoon- en faxnummers van de Nederlandse vertegenwoordigingen in het buitenland.

Buitenlandse vertegenwoordigingen in België en Belgische vertegenwoordigingen in het buitenland

Zoek naar alle vertegenwoordigingen die je als Belgisch staatsburger nodig hebt in binnen- en buitenland.
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina praktische tips
 handig op vakantie!
 online reserveren
 reisplanning
 budgettips
 cultuurshock
 taal
 bagage
 paspoort & visa
 douane
 communicatie
 geldzaken
 winkelen
 gezondheid
 risico's op reis
 reisverzekeringen
 vrouwen alleen
 reizen met kinderen
 reizen met huisdieren
 fotograferen
 filmen


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl