gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Botswana - Maun

| Maun | Okavango Delta |

door Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Maun (31 augustus 2001)

Vanaf de grens 6 uur in de bus naar Maun, het startpunt voor tochten naar de Okavango Delta. Botswana is enorm duur voor rugzaktoeristen, omdat de regering liever geen individuele reizigers heeft en het toerisme op het upmarket toerisme is gericht. Gelukkig hebben we onze tent bij ons, want hotels zijn hier echt niet te betalen.

In de bus werden we getracteerd op frisdrank (luxe, niet meer gehad in de bus sinds Tanzania) en een geinige film over de San Bushmen in de Kalahari woestijn, een soort ouderwetse lachfilm. Het meest grappige was aan het eind van de film, waar de Bushman zijn 2 kinderen terugvindt die per ongeluk met een watertruck waren meegereden en zo blij is dat hij achterover valt met de kinderen in zijn armen, waarbij zijn lendendoekje opwaait. Er was niks te zien, maar de dames in de bus werden helemaal wild en gingen joelen en klappen.

In Maun zijn we eerst naar een hippopool gereden (geen hippo's (nijlpaarden) te zien overigens) en daarna naar een wildparkje vlakbij de stad, waar je gratis in mag lopen zoals je bij ons op zondag in het park gaat wandelen. Alleen waren hier echte wilde dieren te zien; we zagen wilde zwijnen en 6 giraffes van heel dichtbij.

's Avonds zijn we naar een afscheidsfeestje van een Engels stel geweest, in een oude elektriciteitscentrale die verbouwd was tot bioscoop annex bar/restaurant. Heel hip en trendy, had zo in Amsterdam kunnen staan.

vorige reisverslag (Malawi) | volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl