gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - Hurghada

Hurghada | Zwemmen met dolfijnen | Giftun eilandLuxor |

door Marcel Maessen

Vertrek naar Egypte (4 oktober 2001)

Klaar voor vertrek. Ik hoef gelukkig pas om een uur of twaalf daar aanwezig te zijn, dus ik kan het op mijn gemakje doen. Geen files, dus ik ben al om 11.00 uur op Schiphol. Beetje rondkijken, beetje eten (Hamburger bij de Burgerking; vaste prik als je op Schiphol bent) en wachten, wachten, wachten.

Eindelijk mogen we om 14.00 uur inchecken. Helaas wordt de geplande tijd van 14.30u niet gehaald, maar om 15.12 stijgen we dan toch op. Lange vlucht van 5 uur (De 737-800 is maar een pisvliegtuigje en gaat niet harder dan zo'n 750 km per uur) en om 20.15u landen we op Hurghada Airport. Even de standaard dingen, zoals een visum kopen, Bakhsish (fooien) jagers van je afslaan en je melden bij de aardige juffrouw van de reisorganisatie (Arke). In de bus, naar je hotel, eten en dan dit verslagje schrijven. Inmiddels is het nu 22.30u en ik ben doodop. Nog even een fles water kopen en dan pitten. Morgen de omgeving verkennen en deze pagina even uploaden bij een internet café.

Hurghada (5 oktober 2001)

Hurghada © Marcel MaessenVandaag is een "ik doe vooral niks" dag geweest. Vroeg op (06.00u), om 07.00u aan het ontbijt en om 07.45u op het strand. lekker in het zonnetje liggen. Nou ja lekker. In slaap gevallen en behoorlijk verbrand. Alle tips, die ik in de "reistips" sectie van kingtut.nl heb gegeven, heb ik dus blijkbaar zelf niet toegepast en het resultaat: Ik kan, qua kleur, zo doorgaan voor een kreeft! Dat wordt morgen smeren op de boot en snorkelen met een T-shirt aan.
De gebeurtenissen in Amerika moeten wel enorme indruk hebben gemaakt bij de toerist, want er was inderdaad, zoals ik al gehoord had, nagenoeg niemand. Als er vandaag 30 mensen op het strand hier waren, dan was het veel. En dag, terwijl het vandaag een vrije dag was voor de Egyptenaren!

Zoals je op de foto's kunt zien was het, zoals te verwachten, een prachtige dag. 37 graden en wind, veel wind. Vandaag wilde ik ook de definitieve planning maken om naar Luxor te gaan, morgen. Ik dacht, what the hell, laat ik eens boeken bij een lokaal boekingsburo en niet bij mijn eigen reisorganisatie. Echter, deze Egyptenaren raadden het mij af om op dit moment te gaan, dus dat doen we dan ook maar niet.

Wel heb ik toen bij hun voor LE 150 (zo'n 105,-) een tochtje naar het Dolphin reef (plm. 3,5 uur varen geboekt om met dolfijnen te kunnen zwemmen) en voor LE70 (zo'n vijf tientjes) een hele dag met een boot naar Giftun Island geboekt. Dat houdt in: varen, snorkelen, dolfijnen kijken en de mooiste koraalriffen bekijken. Het is nu 17.00 uur en over een uurtje zal de zon ondergaan. Voor vanavond heb ik nog niets gepland. Ik zie wel wat er gebeurt. Al met al dus niets spannends, maar wel genieten van de zon, het water, de vriendelijke mensen en de luxe van de nieuwe vrienden van het Diving Center, waar ik de tocht van overmorgen geboekt heb.

volgende reisverslag

.
naar menu landeninfo landeninfo Egypte
Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding voor een reis naar Egypte; veel praktische reistips, achtergrondinfo en links naar relevante sites over het land, ook voor Hurghada

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl