gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - Giftun eiland

Hurghada | Zwemmen met dolfijnen | Giftun eilandLuxor |

door Marcel Maessen

Snorkelen bij Giftun eiland bij Hurghada (7 oktober 2001)

Vandaag heerlijk uitgeslapen; tot 7 uur! Daarna naar het strand vanwaar de boot naar Giftun island zou vertrekken. Ik dacht eerst dat dat met de relatief kleine boot met glazen bodem zou gaan gebeuren, maar dat was niet waar. Omdat Giftun Island toch ruim een uur varen is, zijn we met een heus jacht gegaan. Wel niet zo nieuw, maar toch behoorlijk groot. In eerste instantie werd ik met de "Glass bottom Boat" alleen naar het jacht gebracht. Beetje vreemd, dacht ik. Zou ik nu de enige zijn, die vandaag meeging? De Egyptenaar, die mij naar de boot bracht zei nog: Bye Bye, Have a nice day! Shit.... in mijn uppie is dat helemaal niet zo leuk! Gelukkig hadden ze mij een beetje voor de gek gehouden, want na een half uur kwam de rest van de deelnemers aan de tocht.

snorkelen © Travelmarker ReizenAchteraf gezien was ik dus veel te vroeg aanwezig (08.30u) want de boot vertrok pas om 10.00 uur. Na een geweldig mooie tocht over de rode zee, kwamen we bij Giftun Island aan en de boot werd zo'n tweehonderd meter uit de kust afgemeerd. In behoorlijk diep water dus, en aangezien ik eigenlijk een beetje een schijterd ben en zeker geen waterrat, heb ik daar maar heel even gesnorkeld en vooral niet te ver bij de boot vandaan!

koraal © Travelmarker ReizenNa een uurtje vertrokken we weer en werd de boot met de boeg een kilometer verderop het strand opgevaren. Paradijs!! een mooi strand en heel lichtblauw superhelder water. En: ondiep, dus een supermogelijkheid voor iemand die niet zo'n zwemmer is (ik dus) om toch een behoorlijke tijd te snorkelen en een prachtig stuk van de onderwaterwereld van de Rode Zee te onderzoeken. Ik kwam er al snel achter, dat ik toch te ver boven het water lag, maar dat was snel opgelost door mijn loodgordel aan te doen met 1 kilo lood. Perfect! Net genoeg om iets dieper te liggen.

We waren met een groep van ongeveer 15 man, waaronder een Duitser met zijn twee dochters en de Egyptische vriend van een van de twee dochters. Superaardige mensen en hoewel de Egyptische jongen ook niet zo'n licht was in het water, kon hij me toch een paar tips geven over het hoe en wat van het snorkelen.

Na een uurtje werden we aan boord geroepen voor de lunch. Vis (heb ik weggegeven aan een van de twee Duitse meisjes), rijst, aardappelen en een salade van tomaat, paprika en sla. Errug lekker.

Na de lunch vertrokken we weer naar een andere plek; Een ondiepe plek, midden in de Rode Zee. Weer niet echt voor mij, maar moedig als ik ben (toch?) toch maar het water ingegaan met mijn duikspulletjes (Bedankt Berry) en naar de ondiepe plek gezwommen. Hier heb ik de mooiste foto's kunnen maken.

Toen we ook daar een anderhalf uur rondgezwommen hadden, was het tijd om terug te varen naar Hurghada. Een tocht van ongeveer een uur, waarbij we dan ook eindelijk dolfijnen gezien hebben. Een groep van ongeveer 6 stuks. Helaas zwommen ze op een te grote afstand van de boot.

duikcentrum © Marcel MaessenTerug in Hurghada een kopje thee bij het duikcenter en daarna het zout afspoelen onder de douche. Zometeen eten en dan afwachten, want zojuist is bekend gemaakt op de zender BBC World, dat de VS Afghanistan hebben aangevallen. Da's wel een domper op zo'n mooie dag. Morgen naar het strand en een bezoek brengen aan Maria, Alec en Hassan in het hotel Mashrabya, waar ik vorig jaar ben geweest. Ik ben benieuwd of zij daar nog werken.

vorige reisverslag | volgende reisverslag

.
naar menu landeninfo landeninfo Egypte
Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding voor een reis naar Egypte; veel praktische reistips, achtergrondinfo en links naar relevante sites over het land, ook voor Hurghada

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl