gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - Hurghada

Aankomst Hurghada | Hurghada | SnorkelenLuxor |

door Marcel Maessen

Vlucht naar Egypte (10 oktober 2002)

© Travelmarker ReizenOm 10.00 uur opgehaald door collega Maurice, die me naar Schiphol heeft gebracht. Weinig files, dus een goede tijd gemaakt, zonder alle bestaande verkeersregels te overtreden. Om 12.30u had ik ingecheckt en slechts 1 minuut later dan de geplande vertrektijd van 14.30u werd het toestel ( een 737-800 van Transavia) van de Gate weg geduwd. Hulde aan Transavia en de verkeersleiders van Schiphol. Dit is de eerste keer, dat ik op tijd vertrokken ben!

Het moet mij wel van het hart, dat het wel lijkt of de beschikbare ruimte met het jaar minder wordt. De vlucht was ruimtetechnisch een ramp en ik was dus ook behoorlijk moe gezeten, toen we enkele minuten na 19.00u landden op Hurghada Airport. Perfecte vlucht verder.

Eerste indruk van het hotel: Goed verzorgd, schoon, eten was goed van smaak, (beetje koud, maar ja, etenstijd begint ook om 19.00u), airco lijkt niet erg goed te werken, maar misschien heeft het ermee te maken, dat ik eerst moet acclimatiseren.

Hurgada, ontmoeting met Ahmed (11 oktober 2002)

Vanochtend lekker "uitgeslapen" tot 06.30u. De Airco werkt echt niet goed (wel lucht, maar geen koele lucht). Ik heb er melding van gemaakt aan de balie van het hotel. Daarna naar het Aqua Fun Diving center, waar een Egyptische vriend van me zou moeten werken. Toen ik echter vroeg naar Ahmed (spreek uit Achmed), kende niemand hem. Vreemd, hij had gisteren nog een berichtje laten bezorgen in het hotel om me welkom te heten in Egypte!
De andere mensen daar vroegen me om maar even te wachten en inderdaad, even na 09.00 uur verscheen Ahmed (spreek uit Achmed) en daar had nu juist het knelpunt gezeten. Hij heette Achmed en niet Ahmed (Aamet), hoewel je dat wel zo schrijft. Probleem opgelost.
Uitbundige begroetingen wederzijds en het afgelopen jaar uitgebreid besproken; Zijn vriendin uit Duitsland is inmiddels 7 maanden zwanger en in december gaat hij naar Duitsland. Ik nog steeds vrijgezel en nee, ik ben niet geïnteresseerd in zijn vrijgezelle zus in Luxor ;-)

Hurghada © Marcel MaessenDe rest van de dag heb ik lekker in het zonnetje gelegen (35 graden) en door de flinke wind die er stond, niet in de gaten gehad, dat ik een beetje aan het aanbranden was.

Egypte heeft overigens weer een hele kentering doorgemaakt, waar het toerisme betreft. Waren vorig jaar om deze tijd, vele hotels nagenoeg leeg; dit jaar is het weer superdruk. Dat resulteert weer in erg druk verkeer op de rode zee en overvolle stranden. Minder voor degene die echte rust zoekt (zoals ik eigenlijk, die de batterij wil opladen voor de laatste twee maanden van het jaar), maar natuurlijk wel goed voor het land.

Voor een Euro krijg je momenteel 4,5 LE., wat inhoudt, dat de LE minder waard geworden is, t.o.v. vorig jaar. De prijzen zijn daardoor wel omhoog gegaan, maar niet zo drastisch als je zou denken, als je de huidige prijzen omrekent naar de gulden waard van vorig jaar.

volgende reisverslag

.
naar menu landeninfo landeninfo Egypte
Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding voor een reis naar Egypte; veel praktische reistips, achtergrondinfo en links naar relevante sites over het land, ook voor Hurghada

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl