gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - Hurghada

Aankomst Hurghada | Hurghada | SnorkelenLuxor |

door Marcel Maessen

Hurghada (oktober 2002)

Omdat er vandaag een behoorlijk zware wind stond aan de Rode Zee, heb ik ervoor gekozen om niet op het strand te gaan liggen, maar aan het zwembad. Wel een beetje beter opgelet als gisteren, want ik heb de afgelopen nacht best wel last gehad van verbranding.
De airco op mijn kamer werkt nog steeds niet echt naar behoren, maar ik heb wel een stuk minder last van de warmte. Zal toch wel een stukje acclimatiseren zijn geweest.

Moskee van Hurghada © Marcel MaessenRussen

Wat mij in groeiende mate blijft opvallen sinds dat ik hier voor de eerste keer kwam in 1998, is het groeiende aantal bezoekers uit Rusland. Volgens opgaven van de mensen hier bestaat ongeveer 50% van de toeristen uit Russen, ongeveer 30% uit Duitsers en de rest uit bezoekers uit alle andere landen, waaronder Nederland.

De Russische toeristen kun je grofweg verdelen in de volgende groepen:

Ouders van 50 jaar en ouder, met opvallend jonge kinderen (zo vanaf 16 tot plm. 22 jaar),
Stellen, waarbij hij de 50 ruim gepasseerd is en zij ergens tussen midden 20 en midden 30 is, (opvallend veel mooie vrouwen, overigens)
60+ stelletjes, die zich opvallend afzijdig houden van de rest,
Moeders met dochter en vriendin van dochter.
In ieder geval valt op, dat de Russische toeristen zich erg afzijdig houden van de rest van de nationaliteiten en dat ze ten opzichte van toeristen uit andere landen niet erg vriendelijk zijn. Misschien is het alleen mijn eigen ideevorming, maar als ik hoor, hoe de Egyptenaar over de verschillende toeristen denk, dan komen de Russen er niet al te best vanaf.

Heineken

Als laatste valt me op, dat het bedienend personeel op dit moment Heineken erg promoot. Zou dat iets te maken hebben met het feit, dat Heineken net de ABC (Al Ahram's Beverage Company), de brouwer van het lokale Stella en Sakkara bier en producent van de meeste frisdranken en Wijnen uit Egypte heeft overgenomen?

vorige reisverslag | volgende reisverslag

.
naar menu landeninfo landeninfo Egypte
Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding voor een reis naar Egypte; veel praktische reistips, achtergrondinfo en links naar relevante sites over het land, ook voor Hurghada

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl