gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - Snorkelen bij Hurgada

Aankomst Hurghada | Hurghada | SnorkelenLuxor |

door Marcel Maessen

Snorkelexcursie Hurgada (oktober 2002)

Boten op de Rode Zee © Marcel MaessenVandaag fijn met de boot mee om te snorkelen. Wat heeft de rode zee toch mooie plekken. We hebben drie eilandjes aangedaan, waarvan ik de naam alweer vergeten ben. Morgen nog maar even navragen, want de onderwaterwereld was er weer perfect.Wel een klein nadeeltje vandaag, wat ik nog nooit hier heb meegemaakt: Een hoge luchtvochtigheid (meer dan 50%), waardoor de temperatuur van ruim 37 graden nog veel hoger aanvoelde. Ik had me vandaag redelijk beschermd tegen de zon, dus de "schade" valt mee. Goed verkleurd en bijna geen gevoel van verbrand zijn.

Ik moet wel wat minder gaan roken, want meer dan tien minuten snorkelen en soms naar de bodem duiken, zat er per keer niet in. Te weinig lucht en te weinig conditie. Kun je nagaan, hoe prettig alles moet zijn, als je echt een halfuur of langer kunt snorkelen en zwemmen in de Rode Zee!

De rest van de dag was het zowel aan het strand als aan het zwembad overdreven rustig. Ik denk dat vandaag een zgn. "wisseldag" was, waarop veel gasten weggaan en andere aankomen.

hotelkamer te Hurghada © Marcel MaessenTijd om de plus- en minpunten voor een hotel alvast even op een rijtje te zetten:

Pluspunten:
Goed verzorgd hotel in het centrum van Sakkala, met diverse faciliteiten dichtbij,
Klein, maar goed verzorgd prive strand,
Mooi zembad met zgn. "poolbar",
Uitstekende kamerverzorging. De vloeren en balkons werden zelfs elke dag gedweild om het alom aamwezige zand te verwijderen. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt!
Voldoende animatie 's avonds om de gast bezig te houden, Goede bedden,
Genoeg waterdruk, zowel voor douche als toilet.

Minpunten:
Weinig variatie in het ontbijt- en dinerbuffet. Wel veel soorten brood, maar weinig soorten beleg voor de gemiddelde Europese toerist. Kwaliteit van het voedsel liet m.i. wel wat te wensen over,
Zoals in elk hotel in waar ik in Egypte tot nog toe geweest ben liet de afwerking van de bouw te wensen over. Het Bella Vista maakt daarop geen uitzondering.
Airco was (in deze periode van het jaar) na een dag of twee acclimatiseren voldoende. In de echt hete zomerperiode word de airco (die centraal geregeld is) gewoon op een wat lagere temperatuur gezet.
Kamers aan de "achterkant" (zowel links als rechts) hebben geen fatsoenlijk uitzicht. Beide kanten kijken uit op een smerige gang, waar aan- en afvoer van goederen plaatsvindt en op het naburige hotel. Alleen de binnenste kamers kijken uit op de Rode zee, het zwembad of de toegangstuin.
Bij alle minpunten moet je wel in de gaten houden, dat Hurgada een toeristenfabriek is: Veel voor (relatief) weinig. Volgens de indeling naar sterren, zoals die hier gehanteerd wordt, is het Bella Vista Hotel zijn vier sterren wel waard.

vorige reisverslag | volgende reisverslag

.
naar menu landeninfo landeninfo Egypte
Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding voor een reis naar Egypte; veel praktische reistips, achtergrondinfo en links naar relevante sites over het land, ook voor Hurghada

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl