gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Egypte - Van Hurghada naar Luxor, excursie Luxor

Aankomst Hurghada | Hurghada | SnorkelenLuxor |

door Marcel Maessen

Luxor (oktober 2002).

In konvooi van Hurghada naar Luxor

Om 04.00u opstaan, douchen, scheren, etc., want om 5.15 u worden we opgehaald voor onze tocht naar Luxor. Dat wordt uiteindelijk 5.30u, maar daar keek niemand van op, omdat de Egyptische minuten nu eenmaal langer duren. Om half zes komt er dan inderdaad een pisbusje aanzetten, terwijl afgesproken was dat het een grote bus zou zijn. Nou ja, we waren maar met 8 man, dus dat moest eigenlijk wel kunnen.
Opgevouwen en wel starten we onze trip, via het verzamelpunt voor de colonne, naar Luxor. Gelukkig was de temperatuur nog niet zo verschrikkelijk hoog (dat zou nog wel anders worden, die dag) want de airco in de bus deed het niet. Bovendien kwamen we er tijdens de tussenstop achter, dat de achterbanden van ons busje totaal geen profiel meer hadden!! Dat kon nog wat worden.

Aankomst Luxor

In Luxor was de eerste stop het tempelcomplex van Luxor. Overweldigend! Na een uurtje of zo vertrokken we met de traditionele koetsjes uit Luxor naar een hotel voor onze lunch. Akelig hoge prijzen voor de drankjes!!
Vervolgens naar het Ramses Papyrusmuseum. Niets bijzonders. 5 minuten uitleg en daarna rondkijken, waarbij de nadruk er natuurlijk op lag, dat we eigenlijk iets zouden moeten kopen. Niet dus en binnen een kwartiertje stonden we weer buiten.

Tempel van Hatsjepsut te Deir el-Bahari © Travelmarker Reizen Op naar het tempelcomplex van Hatshepsut, door onze gids aangeduid als "hot chicken soup". Onze gids Mustafa was er trouwens een van eenzame klasse. Met veel kennis van zaken en een heel toffe manier van uitleggen, vertelde hij ons een heleboel weetjes in een mengeling van Engels, Duits, Nederlands en Pools. Veel info en op een heel leuke manier gebracht.
Omdat het Hatshepsut complex zojuist gerenoveerd is, mogen er alleen bezoekers komen tussen 09.00u en 12.00u, dus we hebben alleen een "panorama view" gehad, weer met veel uitleg.
Als laatste stond de vallei der koningen op het programma, met de tombes van Ramses 2, Ramses 9 en Merenptah. Vooral die laatste tombe is een bezoek meer dan waard. meer dan 60 meter diep en ongeveer 200 meter lang. Binnen vind je de deksel van de sarcofaag met zelfs schilderingen aan de binnenkant. Echt geweldig!

Via een tochtje op de Nijl net voor zonsondergang terug naar de "city of the living".

vorige reisverslag

Dit is het meest recente reisverslag van Marcel Maessen. Reisverslagen uit voorgaande jaren kun je lezen op Kingtut.nl

.
naar menu landeninfo landeninfo Egypte
Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding voor een reis naar Egypte; veel praktische reistips, achtergrondinfo en links naar relevante sites over het land, ook voor Hurghada en Luxor

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl