gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Kenia - Nairobi

| Nairobi | Masai Mara, Nakuru & Samburu | Kisumu | Kakamega Forest | Mombasa |
| Diani Beach |

door Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Aankomst Nairobi (2 juni 2001)

Na een lange vlucht met tussenstop in Londen arriveerden we 's morgens vroeg op 2 juni in Nairobi. Door zowel reisgids (de Lonely Planet, welke anders...) als andere reizigers gewaarschuwd voor de vele gevaren van Nairobi (beter bekend als "Nairobbery"), waren we voldoende afgeschrikt om direct een taxi naar Whistling Thorns te nemen, een camping buiten Nairobi in de Ngong Hills. Wel een beetje duur (NLG 100,--), maar zeer de moeite waard.

tent © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaNgong Hills
De camping heeft een restaurant en een zwembad en we hebben daar heerlijk een paar dagen geluierd. En dag hebben we gewandeld in de Ngong Hills, op jacht naar zebra's en herten. Helaas, die bleken veel stiller en voornamelijk ook veel sneller dan wij zwaarvoetige Nederlanders. Wel gezien, geen foto kunnen nemen als bewijs.

Karen Blixen
Verder het onvermijdelijke bezoek aan het Karen Blixen Museum, gevestigd in de woning van Karen Blixen in de Ngong Hills. Een dame die ons rondleidde lepelde in een razend tempo alle wetenswaardigheden op die met name met de film te maken hadden, en niet zozeer met Karen Blixen zelf. Robert Redford bleek haar grote favoriet. Er bestaat nu een klein stadje genaamd Karen, waar heel veel blanken wonen. Gezien het heerlijke klimaat vanwege de hogere ligging, begrijpen wij dat heel goed.

volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika


boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl