gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Kenia - Kisumu

| Nairobi | Masai Mara, Nakuru & Samburu | Kisumu | Kakamega Forest | Mombasa |
| Diani Beach |

door Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Kisumu (15 juni 2001)

Na de safari zijn we door onze chauffeur netjes afgezet bij een hotel in Nairobi, vlakbij het busstation. Daar hebben we boodschappen gedaan en alvast tickets gekocht naar Kisumu, een stadje bij Lake Victoria. Daar willen we Kakamega Forest bezoeken, een tropisch regenwoud waar je zelf in kunt rondwandelen.

In Kisumu hebben we een hotel uit de Lonely Planet gezocht. Na een bezoekje aan de stad en prijzen vergelijken van wasserijen, besloten we zelf op onze kamer de was te doen. De prijzen liggen heel hoog (2 gulden voor 1 onderbroek), wat ons steeds weer verbaasd, gezien de toch niet zo hoge levenstandaard van veel Kenianen.

Gewassen, lijntje gespannen in de kamer en daarna op zoek naar eten. Jan Kees had een heel leuk tentje gezien waar je buiten kon zitten, Motherlands Café. Na onze bestelling duurde het eindeloos voor het eten kwam, en toen pas zagen we dat we de enigen waren die eten besteld hadden. Op enig moment kwam de kok gestressed langslopen (in een soort witte doktersjas), wat ons niet echt gerust stelde. Ik werd een beetje zenuwachtig of de deur van het hotel eigenlijk nog wel zo laat open zou zijn. Na een uur wachten kwam het dan eindelijk en het was heerlijk. Verse Tilapiavis voor mij en oude, taaie koe voor Jan Kees. Nu zitten we in een internet café met twee computers en een Indiase man die alles afweet van illegale handeltjes en "how to make money". Op dit moment zit hij Jan Kees allerlei handeltjes aan te praten en te klagen over de criminaliteit in Kenia. Onze digitale camera wil hij graag hebben, anders wordt die toch maar gejat. Hij snapt niet dat we een jaar gaan reizen terwijl Jan Kees goud geld kan verdienen in Kenia met het maken van websites. En het feit dat we getrouwd zijn is helemaal uit den boze. Morgen (16 juni) gaan we naar Kakamega Forest, een tropisch regenwoud met veel vogels waar je zelf kunt rondwandelen. Daarna waarschijnlijk naar Mombasa, naar de kust om te snorkelen.

vorige reisverslag | volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl