gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Kenia - Mombasa

| Nairobi | Masai Mara, Nakuru & Samburu | Kisumu | Kakamega Forest | Mombasa |
| Diani Beach |

door Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Mombasa (juni 2001)

Fort Jesus © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaIn twee dagen zijn we per bus van het regenwoud, via Nairobi, naar Mombasa gereisd. Mombasa ligt aan de kust van Kenia, en de temperatuur ligt beduidend hoger dan in de heuvels van het westen van Kenia. Daar hebben we het Fort bezocht, dat in de 15e eeuw door de Portugezen is gebouwd bij de ingang van de haven. Verder hebben we in de oude stad gewandeld, waar de sfeer heel Oosters aandoet. In vroeger tijden was dit een grote handelspoort waar goederen uit het Midden-Oosten en ArabiŽ werden verscheept. Veel kronkelstraatjes en mosliminvloeden te zien. Helaas was het zondag, en waren de meeste winkeltjes dicht.

Film

Fort Jesus © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaIn Mombasa zijn we naar een Indiaase film geweest, "Lagaan". Voor de film begon, werd eerst het nationale volkslied gespeeld, waarop alle mensen gingen staan. Dat ging volkomen automatisch en heel serieus. Wij waren helemaal verbijsterd, zoiets hadden we nog niet eerder meegemaakt. Stel je voor dat in Nederland elke film zou beginnen met het Wilhelmus ! De film duurde vier uur lang, en barstte van de moraal. Lagaan is de naam van een belasting ,die in de koloniale tijd door de Britse overheersers werd opgelegd aan de boeren. In de film komen de lokale boeren in opstand tegen een verhoging van die belasting, waarop ze ineens gedwongen zijn een cricketwedstrijd tegen de Britten te spelen. Als ze winnen, wordt de belasting vrijgescholden en als ze verliezen, moeten ze drie keer zoveel betalen. Het grappige was dat de zaal, vrijwel geheel bestaand uit Indiaase mensen, volledig meeging in de film; als de Indiers in de film een punt scoorden in de cricketwedstrijd, klapte de hele zaal mee.
Het ging enigszins aan ons voorbij, omdat we niets van cricket afweten en de spelregels niet snappen. Uiteindelijk overwon natuurlijk het Indiaase volk, en werden de Britten verslagen. Goed en slecht was heel duidelijk vertegenwoordigd. Halverwege de film begonnen de hoofdrolspelers ineens te zingen, bleek het een soort musical te zijn ! Prachtig.

vorige reisverslag | volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika


   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl