gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Kenia - Diani Beach

| Nairobi | Masai Mara, Nakuru & Samburu | Kisumu | Kakamega Forest | Mombasa |
| Diani Beach |

door Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Diani Beach (juni 2001)

Safari Beach Hotel © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaTijd voor zelfverwennerij, om van de diarree en de verkoudheid van Alie af te komen; we gaan in een wat luxer hotel dan normaal eens even lekker bijkomen. Het Safari Beach hotel is op aanraden van kennissen van Alie (dank je wel, Robert), en slechts een uurtje per matatu en stukje veerboot van Mombasa verwijderd.

Daar hebben we heerlijk geluierd, gezonnebaad, gezwommen en beetje gesnorkeld (niet echt veel te zien, het koraal is merendeels weggeslagen door de nasleep van El Nino in 1997) en Nederlandse romannetjes gelezen (alleen Alie uiteraard), die daar in het zogenaamde animatiekantoortje lagen.

Ook daar hebben we een weeshuis bezocht, opgezet door een Nederlandse uit Zevenaar, die getrouwd is met de zoon van de hoteleigenaar. Het tehuis zag er goed uit, stevig gebouwd en biedt opvang voor 15 kinderen in de leeftijd van 2 tot 16. Er was een Nederlands echtpaar bezig met het opzetten van een moestuin, voor eigen gebruik en deels verkoop. Sommige kinderen zijn geen wees maar mishandeld door hun ouders, en sommigen hebben hun ouders verloren aan aids.
Het is ons door Yvonne, de Nederlandse vrouw die ons meenam, wel duidelijk geworden dat het opzetten van zo'n weeshuis lang niet meevalt, er zijn allerlei regels en wettelijke toestanden aan verbonden. Maar wel een ontzettend goed initiatief.

vorige reisverslag | volgende reisverslag (Tanzania)

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika


boek een individuele rondreis bij TMreizen   

              

© 2019 www.travelmarker.nl