gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Malawi - Likoma eiland

| Chitimba | Vwaza Marsh wildlife reserve | Nkhata Bay | Likoma eiland | Lilongwe |
| Senga Bay | Trekking Mulanje gebergte | Blantyre |

door Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Likoma eiland (juli 2001)

Likoma eiland © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaLikoma is een klein eiland, 17 km2 en een inwonertal van 6000. Qua afmetingen en ligging een beetje Schiermonnikoog, maar dan zonder zilte zeelucht (het meer is wel enorm groot, maar niet zout). En behalve de politieauto en de ambulance zijn hier ook geen auto's op het eiland.

Het uitladen van de boot ging op zijn Afrikaans inefficient: de boot ging voor anker in de baai, van waar we met een klein bootje naar de kade werden gevaren. De kade stond echter al helemaal vol met mensen en goederen die op de boot wilden. Dus werd het uitstappen haast onmogelijk omdat er geen plek was en je nergens je tas kwijt kon. En vanuit de boot wilde iedereen zo snel mogelijk aan wal, dus werden de tassen en dozen op de kade gesmeten waardoor je er alsnog niet meer doorkon. Al klauterend over zakken en dozen (en soms erop, jammer dan .) bereikten we uiteindelijk de wal. Jan Kees' handen jeukten om de boel eens goed te organiseren. Ik heb hem nog nooit zo vaak horen uitroepen "Dat is absoluut niet efficient !!!". Jammer voor hem lijkt dat de Afrikanen niet zoveel te interesseren. Later hoorden we van een Brits stel dat op een ander eiland was uitgestapt, een nog erger verhaal: op de terugweg was er een zangkoor van 100 vrouwen die van het eiland meegingen met de boot naar het vasteland. Toen het kleine bootje kwam, sprongen ze er allemaal in, alhoewel dat helemaal niet paste. Vrouwen stonden tot hun schouders in het water om te proberen in het bootje te klimmen. Allemaal wilden ze als eerste aan boord. Volgens de Britten scheelde het niks of de boot was gezonken. Toen bleek dat ze in hun haast om vooral mee te kunnen, de boot stuk hadden gemaakt, zodat uiteindelijk niemand meekon en er een ander bootje moest worden gevonden. Naar dit soort taferelen kun je als buitenlander alleen maar vol verbijstering kijken.

Het eiland was heerlijk rustig, en we waren de enige in ons guesthouse/camping met ons tentje op het zand. Na drie dagen begon het te vervelen en gingen we weer met de vrachtboot naar het vasteland, ditmaal overdag en wel tweedeklas (want goedkoper).

vorige reisverslag | volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl