gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tanzania - Tanga & Lushoto

| Tanga & Lushoto | Moshi & de Kilimanjaro | Tarangire park |
| Ngorongoro krater & Dar es Salam | Zanzibar | Mbeya |

door Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Tanga & Lushoto (juli 2001)

zonsondergang © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaVanuit Diani bij Mombasa in Kenia zijn we per bus (de slechtste tot nog toe, de bank was helemaal kapot zodat je rug helemaal krom ligt) in ongeveer een uur of zes naar Tanga (Tanzania) gereisd. Tanga is een havenstad en zeer slaperig. Bij de hotel registratie moest je aangeven tot welke stam je behoorde ?!?! En 's avonds nog gegeten met een Spaanse man die reisgidsen schreef (of te wel de Lonely Planet overschreef).

De volgende dag van Tanga naar Lusotho gereisd, een plaatsje hoger gelegen in het Usumbara gebergte waar je mooie wandelingen kunt maken. Het is een dorpje van niks en in het hotel is niemand die Engels spreekt wat het een beetje moeizaam maakt. De douche werkt niet, maar gelukkig is er wel warm water uit de kraan wat je met een bakje over je heen kunt gooien. In de meeste afgelegen plaatsen is geen warm water, we zijn meestal al blij dat er uberhaupt water is.

Irente viewpoint © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaMooie wandeling gemaakt naar een uitzichtpunt over de vallei, en lekker gelunched bij een boerderij die zelfgemaakt brood, jam, passievruchtsap, boter en kaas maakt. Daarna met een Deens stel die we tijdens de wandeling ontmoetten nog naar de watervallen in een verderop gelegen dorpje gegaan. Om daar te komen moesten we eerst een minibusje nemen, in Tanzania heten die "dala dala".

Het was net alsof je in een achtbaan zat: de weg ging met haarspeldbochten naar beneden, en de chauffeur had het gaspedaal volledig ingedrukt gedurende de rit, zodat je je stevig moest vastpakken aan de bank en het raam of wat je maar kon vastgrijpen en we met z'n allen van links naar rechts werden gedrukt. Daarbij staan alle raampjes open (soms kunnen ze helemaal niet meer dicht), zodat het net de sensatie is van de python in de Efteling. Wel een beetje eng.

De waterval was prachtig, al konden we het pad niet echt vinden en zijn we door het struikgewas heel steil naar beneden gegleden.

vorige reisverslag (Kenia) | volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika


boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl