gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tanzania - Moshi en de Kilimanjaro

| Tanga & Lushoto | Moshi & de Kilimanjaro | Tarangire park |
| Ngorongoro krater & Dar es Salam | Zanzibar | Mbeya |

door Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Kilimanjaro © Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Moshi (juli 2001)

We willen eens op afstand kijken naar de Kilimandjaro, vandaar de tocht naar Moshi. Vanuit Lusotho eerst met een minibusje naar een overstapplaats op een grotere bus. Die bussen zitten nogal vol, omdat ze vanuit een andere grote plaats vertrekken.
De kaartjes die we ter plekke kochten bleken twee keer verkocht te zijn, want toen iedereen weer de bus instapte moesten we met 10 man op de achterbank zitten in plaats van met 6. Jan Kees werd van de bank afgedrukt door een vrouw die zich gewoon liet zakken en tegen hem aandrukte. Alie hield echter stand (nooit ruimte geven aan een ander, dat doen de Afrikanen zelf ook niet). Hij werd naar voren gewenkt door iemand, daar was toch nog een plaatsje vrij. Hij heeft de hele tijd met een kleuter van 5 op schoot gezeten.

Alie had verzuimd naar het toilet te gaan en moest inmiddels enorm nodig. Ophouden had geen zin, want op de achterbank schudt je telkens door elkaar vanwege de hobbels. In de bus van Nairobi naar Mombasa was een man geweest die de chauffeur had gevraagd te stoppen omdat hij moest plassen, dus ik dacht: dat kan ik ook. Op een gegeven moment naar voren gelopen en gevraagd aan de buschauffeur of die maar wilde stoppen. En inderdaad, de bus stopte aan de kant van de weg en met mij gingen nog twee vrouwen snel naar buiten. Wat een opluchting ! Probeer dat maar eens in Nederland ....

Bij uitstappen in Moshi bleek Jan Kees een leuk gesprek te hebben gehad met een audit officer bij de Tanzaniaanse spoorwegen, en had Alie het e-mailadres gegeven aan een leuk soldaatje, die naast haar op de achterbank had gezeten. Contacten zijn snel gemaakt, als je alleen reist ...

In Moshi willen we een poging gaan doen om een berg te beklimmen (niet de Kilimandjaro, dat is te duur). In plaats van het echte werk, het beklimmen van "Kili", zoals de berg hier liefkozend door de bevolking wordt genoemd, hebben we een wandeling gemaakt van het plaatsje Marangu naar de ingang van het park, ongeveer 5 kilometer omhoog. Onderweg enorm veel "jambo" en "habari" tegen mensen gezegd als begroeting, want iedereen is hier enorm vriendelijk. Teruggekomen in Moshi een safari geregeld naar Tarangire National Park en de Ngorongoro Krater.

vorige reisverslag | volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl