gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tanzania - Tarangire park

| Tanga & Lushoto | Moshi & de Kilimanjaro | Tarangire park |
| Ngorongoro krater & Dar es Salam | Zanzibar | Mbeya |

door Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Bavianen © Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Safari in het Tarangire park (juli 2001)

Eerst met de fourwheel drive naar Arusha, waar een Zweedse man (Stefan) instapte en daarna weer OP SAFARI !!!! We hadden er weer enorm veel zin in, omdat het zo gaaf is om al die dieren zo dichtbij te zien. Het Tarangire park is vooral beroemd om de vele olifanten die daar te zien zijn.

Boababbomen © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaHet landschap was er prachtig, glooiend en daar voor het eerst ook de bekende Baobab boom gezien, een vrij lelijke boom met takken die eruit zien als wortels. Het lijkt net of die boom omgekeerd in de grond staat ....
Het wild dat we zagen hadden we voor het merendeel ook al in Kenia gezien; olifanten, zebra's, wildebeest (gnoe), impala's, apen, giraffes. Nieuw was de mongoose (we weten de Nederlandse naam niet), een soort marmotachtig dier. Verder hebben we een wilde achtervolging meegemaakt van een olifant die rustig aan het eten was naast het pad, maar door onze auto werd opgeschrikt en daar niet zo blij mee was ... Olifanten kunnen heel hard rennen en zijn soms ook agressief, als je het uitlokt tenminste, dus reden genoeg om heel hard weg te rijden. ....

De tweede dag weer een ochtend in het park doorgebracht, en daarna doorgereden naar een camping in de buurt van de Ngorongorokrater.

vorige reisverslag | volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl