gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tanzania - Ngorongoro krater

| Tanga & Lushoto | Moshi & de Kilimanjaro | Tarangire park |
| Ngorongoro krater & Dar es Salam | Zanzibar | Mbeya |

door Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Wildebeesten © Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Ngorongoro krater (juli 2001)

Irente viewpoint © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaDe derde dag dan eindelijk het hoogtepunt van deze safari: de Ngorongoro krater in ! Het was helaas nogal bewolkt, dus je zag niet veel vanaf de rand maar op het moment dat we de krater inreden, trok de bewolking op en werd het prachtig, maar wel koud weer (1600 meter in de krater, 2200 op de rand).

leeuw © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaIn de Ngorongoro krater is enorm veel wild te zien, het lijkt wel een dierentuin maar dan zonder hekken. Voor het eerst hebben we een mannetjes leeuw gezien (wel op eerbiedige afstand, uiteraard en in de auto ...).
Op een gegeven moment bleek er een zwarte neushoorn gesignaleerd te zijn, waarop alle aanwezige auto's (en dat waren er heel veel) een achtervolging inzetten... De neushoorn is zeer zeldzaam en was de laatste drie dagen niet gezien in het Ngorogoro park, dus iedereen was enorm enthousiast.

Ngorongoro © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaUiteindelijk stonden we met tig auto's allemaal vanaf het dak te kijken naar een beweging in de bosjes, ongeveer 50 meter verderop. Als je goed keek door je verrekijker kon je net de hoorn van het dier zien ...

In de middag weer terug via de kraterrand naar Moshi. Vanuit de Ngorongoro krater omhoog naar de rand wel een spectaculair uitzicht over de krater.

Dar es Salam

Na een veldslag op het busstation in Moshi om een redelijke bus voor een redelijke prijs te krijgen en dan ook nog te zitten (in Tanzania is het gebruikelijk om de bussen te overboeken zodat je maar moet zien waar je terecht komt, staand of zittend), uiteindelijk in een vrij luxe bus en tegen een hoge prijs naar Dar es Salaam gegaan. Onderweg werden we getrakteerd op soft drinks (gratis !!!!) en een film over het leven van Jezus Christus, nagesynchroniseerd in Swahili.

Dagje Dar gedaan, wat inhoudt dat we boodschappen deden, e-mail gecheckt, naar de wasserij, en het nationaal museum bezocht (waar onder meer een herinneringsmonument is opgezet voor de slachtoffers van het bombardement van de Amerikaanse ambassade in Dar es Salam, een paar jaar geleden).

vorige reisverslag | volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl