gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tanzania - Zanzibar

| Tanga & Lushoto | Moshi & de Kilimanjaro | Tarangire park |
| Ngorongoro krater & Dar es Salam | Zanzibar | Mbeya |

door Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Zanzibar (juli 2001)

Alie © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaStone Town

Vanaf Dar es Salaam hebben we een boot genomen naar het eiland Zanzibar, bekend vanwege de slavenhandel (vroeger uiteraard) en de specerijen.
We hebben een hotel gevonden in Stone Town, de oude stad die Arabische invloeden heeft en een waar doolhof is van kleine kronkelsteegjes.
Met behulp van een jongen die in ons hotel werkte, zijn we door de straatjes gegidst en naar de zeekant gelopen waar je verse vis bij stalletjes kon eten die ter plekke op de barbecue werd gelegd. Heel toeristisch, maar wel erg lekker (kreeft, garnalen, tonijn, krab, oesters, etc).

zonsondergang © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaDe volgende dag op een enigszins mottig strand gelegen, iets buiten Stone Town.'s Avonds was het jaarlijkse film en muziekfestival net weer van start gegaan na een week uitstel vanwege de dood van de vicepresident van Tanzania.

Spice Tour

De dag daarna op 'Spice Tour'. Dat houdt in met een gids naar het midden van het eiland. Daar werden de planten getoond die uiteindelijk onze pepers, kaneel en kruidnagels opleveren. Kortom, bij de verschillende planten en bomen werd gestopt, takjes, blaadjes en vruchten afgesneden en door ons betast, geroken en geproefd. Zeer boeiend om peper of kaneel in het 'wild' te zien.

Na de specerijen via een oud Omaans badhuis naar een strandje gereden en daar nog een uurtje in de zon en het water gelegen. 's Avonds weer het film en muziekfestival.

tattoo © Alie Dieleman & Jan Kees MeindersmaNungwi

In het noorden van het eiland hebben een dag of drie in een mooi bamboe hutje aan het strand doorgebracht. Overdag veel zon (helaas de laatste dag zelfs wat regen), een relaxte sfeer, lekker eten (verse vis) en wat oud koraal waar gesnorkeld kon worden.
Alie heeft -zoals iedere echte 'backpacker'- een henna tattoo laten zetten op haar enkel. Vrees niet, na twee weken was deze al weer bijna verdwenen. Met de nachtboot van Zanzibar weer vetrokken naar Dar es Salaam.

vorige reisverslag | volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl