gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tanzania - Arusha Nationaal Park

| Introductie Afrika | Ngorongoro Krater | Lake Manyara N.P. | Tarangire N.P |
| Serengeti N.P. | Mikumi N.P. | Ruaha Nationaal Park | Selous Wild Reservaat |
| Bagamoyo | Arusha Nationaal Park | Zanzibar | Safaritips | Nawoord |

door Joke Warmenhoven

Op Safari in het Arusha Nationaal Park

Arusha

Arusha is het belangrijkste vertrekpunt voor safari's. De touroperators in de plaats schieten als paddestoelen uit de grond. Van zeer duur tot goedkoop, als je van goedkoop kunt spreken. Het is een prettige plaats om te winkelen of een bezoek aan de markt te brengen. De toeristen komen hier van over de gehele wereld. Een museum bezichtigen of lekker op een terrasje zitten behoort ook tot de mogelijkheden.

het Arusha Nationaal Park

Het Arusha Nationaal Park heeft een oppervlakte van 137 km˛ en staat bekent om de wit/zwarte colobusaap, die hier veel voorkomt en die ook bij de Grumeti-rivier leeft. In Tarangire of Manyara park komt de aap niet voor. Het is een bijzondere aap met een hele lange staart en een grappig koppie. Zijn haren zijn behoorlijk lang, meer franjes zijn het. Ze springen heel parmantig van tak tot tak. In de boom kijken ze neer op de auto waarin we ze gadeslaan, ze zijn sierlijk en heel mooi. De Ngurdoto-krater en het Momella-meer zijn de hoogtepunten in dit park. Hoewel je aan een dag genoeg kunt hebben voor een goede indruk van Arusha, is het aan te bevelen langer te blijven.
Bij de ingang van het Arusha Nationaal Park is een klein museum, waar wat opgezette dieren die hier leven te zien zijn en je een indruk geeft van wat er in dit park te zien is. Er is een kaart van het park en er zijn boekjes over het park te koop. Dit geld wordt weer besteed voor het onderhoud van de parken.

Hotels

In het Arusha Nationaal Park is een lodge die werd gebruikt voor de film "Hatari" met John Wayne en Hardy Krüger. Foto's uit de film hangen aan de muur en uiteraard wordt de video in de bar met openhaard vuur nog steeds gespeeld. Alhoewel het een oude film is, is deze nog steeds geinig, vooral omdat een paar kleine olifantjes een grappige rol spelen in de film. De lodge heeft een prachtige tuin en kleine huisjes voor accommodatie. Het is een gezellige lodge en de bediening is uitermate goed. Elke avond wordt de openhaard aangestoken, wat op zich al knus is.

Mount Meru, de Ngurdoto-krater en de Momella-meren

Mount Meru is een slapende vulkaan. Het vertrekpunt om de Meru te beklimmen begint vlakbij de lodge. In het park ligt de Ngurdoto-krater (ook wel kleine Ngorongoro krater genoemd), die 4 km˛ groot is en bestaat uit savannes, moeras en rivierbossen. Bij de krater heb je zeven uitzichtspunten en het uitzicht in de krater is enorm mooi. Bij al de geluiden van de dieren en vogels is het heerlijk om op een bankje te gaan zitten en te genieten van dit enorme uitzicht, magnifiek. Het is een waar dierenparadijs. Het is overigens streng verboden om in de krater af te dalen. De vijf Momella-meren trekken buffels, waterbokken, rietbokken, flamingo's, ibissen, en andere watervogels aan. Er zijn meer dan 200 soorten vogels in dit gebied. Met de verrekijker zie je duidelijk de kuddes buffels en antilopen. Maar ook reigers en was- en watervogels zijn goed herkenbaar.

Het Ngurdoto-gebied

worstenboomHet Ngurdoto-gebied is een oerwoud. Eromheen liggen boszones met verschillende struiken en in aangroei zijnde bomen. Op sommige plaatsen is het onmogelijk de zon te zien, zo dicht bebost is het. Het is werkelijk fascinerend.
De meerkatten bewegen zich in groepen van 30 tot 40 dieren voort op de grond en in de bomen. Ze zijn zoals altijd lawaaierig en maken continu onderling ruzie.

De zeer schuwe duiker is moeilijk te vinden, maar we hadden geluk om een glimp van dit wonderschone dier op te vangen. Duikers leven meestal in de dichte bossen. Er leven verder prachtige vlinders, alsof ze geverfd zijn. Giraffen kom je overal tegen. Er zijn tegenwoordig nog maar drie giraffen soorten in Oost-Afrika: de Masai-, Net- en Rotschilds. Bos-, steen- en waterbokken doorkruisen je pad en flamingo's vliegen regelmatig de lucht in om dan weer neerdalen in het meer. Dan de grappige dikidiki's die altijd in paartjes leven. Ze zijn iets groter dan de haas en het is de kleinste antilopensoort.

Kilimanjaro © Alie Dieleman & Jan Kees Meindersma

Kilimanjaro

Als je voor het ontbijt op safari gaat ben je er vrijwel zeker van dat je de imposante Kilimanjaro kunt zien. Deze indrukwekkende bergreus, de grootste en hoogste van Afrika, ligt ten zuiden van Nairobi. Kilimanjaro betekent "de berg van het water". Zo breed als de ganse wereld, machtig groots en onvoorstelbaar wit in de zon, beschrijft Ernest Hemingway hem in zijn meesterwerk "The snows of the Kilimanjaro".

Momella

Momella was vroeger een farm, die gerund werd in 1907 door de Trapps-familie, die het park gebruikte als weidegrond. Mevrouw Trapps was de eerste vrouw, die als profjaagster in Afrika leefde. De Duitse familie zorgde ervoor dat het gebied in 1960 werd uitgeroepen tot het Nationaal Park. Het kreeg de naam Ngurdoto en het boerderijland werd opgeheven. In 1967 werd Ngurdoto Nationaal Park uitgebreid met het Meru berfmassief en veranderde de naam in Arusha Nationaal Park.

vorige reisverslag | volgende reisverslag

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfo
 Europa
 Afrika

 Midden-Oosten

 Azië

 Oceanië

 Midden-Amerika

 Zuid-Amerika
boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl